Електро и ВиК услуги, основен ремонт на баня. Основен ремонт на апартаменти, къщи, търговски обекти за гр. Пловдив и Пловдив (област)

Основен ремонт на апартаменти Основен ремонт на баня Изграждане на ВиК инсталации Строителен ремонт

Ние сме висококвалифицарани майстори за цялостни, строителни ремонти в гр. Пловдвив и област Пловдив. Предлагаме широк набор от всякакви видове вътрешни и външни ремонти и довършителни услуги за жилища и обществени сгради. Имаме огромен опит в ремонтите на баня и мокри помещения. Предлагаме изключително качествени и професионални услуги. Ние сме специализирана в областта на строително-ремонтните дейности. Екипът ни от майстори и ел техници ще извършат качествен основен ремонт във Вашия дом, бизнес или офис сграда. Вътрешни и външни ремонти и подобрения на жилища и обществени сгради. Извършваме следните строително-ремонтни услуги: Вътрешна и външна топлоизолация; Сухо строителство, мазилки, шпакловки, боядисване; Зидарии и декорации; Проектиране и монтаж на кухни по поръчка Фаянс, теракот, гранитогрес, мрамор,технически камък; Гипсокартон и окачени тавани; Ремонти на бани, монтаж на душ кабини; ВиК и Ел. инсталации и табла; Всички видове електроремонти; Електро и структурно окабеляване; Изграждане и ремонт на покриви; Вдигане и ремонт на огради, фасади и др. Електротехник Електроуслуги Пловдив Ремонти, монтаж и демонтаж на електрически табла, полагане на кабели и кабелни трасета, Смяна и монтажи на ключове, контакти, предпазители, токоизправители, осветителни тела и др. издели, монтиране на захранващи кабели на електроуреди, монтаж на бойлери, перални и сушилни машини.

Строителни и довършителни услуги Пловдив. Ремонт на баня. Проектиране и изработка на кухня по поръчка

Предлагаме всички видове вътрешни и външни ремонтни услуги след приключване на грубия строеж до нанасянето в жилището или биснес сградата. Извършваме всички видове довършително-крайни ремонти (шпакловане, боядисване, електро и т.н.). Имаме солиден, практически опит от над 15 години и богато портфолио със завършени проекти – от малки апартаментни ремонти, до комплексни ремонти на семейни хотели и корпоративни сгради, магазини и заведения. Предлагаме само качествени услуги от квалифицирани майстори с дълъг стаж и много натрупани, полезни знания в сферата на ремонтните услуги. Услугите, който предлагаме са: Вътрешна и външна топлоизолация; Сухо строителство, мазилки, шпакловки, боядисване; Зидарии и декорации; Проектиране и монтаж на кухни по поръчка; Фаянс, теракот, гранитогрес, мрамор,технически камък; Гипсокартон и окачени тавани; Ремонти на бани, монтаж на душ кабини; ВиК и Ел. инсталации и табла; Всички видове електроремонти; Електро и структурно окабеляване; Изграждане и ремонт на покриви; Вдигане и ремонт на огради, фасади и др. Ремонти Пловдив, Вътрешни и външни ремонти, Строителни ремонти, Довършителни ремонти, Ремонт на баня, Електротехник Ремонти Пловдив, Основен ремонт на жилища, Основен ремонт на баня, Вътрешни и външни ремонти, Довършителни ремонти, Ремонт на баня, Електротехник Електротехник Пловдив Ел техник Ел услуги Изграждане на Електроинсталации Ремонти Пловдив, Вътрешни и външни ремонти, Строителни ремонти, Довършителни ремонти Ремонти Пловдив, Основен ремонт на жилища, Основен ремонт на баня, Вътрешни и външни ремонти, Довършителни ремонти Електротехник Пловдив Електроуслуги – Ел техник Ел услуги

Електроинсталация в апартамент и монтаж на кухня по поръчка с материали от Анди Дизайн гр. Пловдив

Ремонт на апартамент – Ремонт Пловдив

Извършваме всички видове ремонтни дейности по цялостно обновяване и основен ремонт на тухлени и панелени жилища. Имаме огромен опит в ремонтните услуги в жилищното строителство и обзавеждане на семейни и кооперативни сгради.Извършваме всички видове вътрешни и външни ремонтни дейности по цялостно обновяване и основен ремонт на тухлени и панелени жилища.

Ремонт на къщи и жилищни кооперации – Ремонти Пловдив

Извършваме комплексни вътрешни и външни ремонти на стари или новопостроени къщи и жилищни кооперации в гр. Пловдив и извън него. Извършваме основни ремонти и на общите части на сградата. Предлагаме цялостни интериорни и екстериорни ремонтни услуги на стари или новопостроени къщи и жилищни кооперации в гр. Пловдив и извън него. Извършваме основен ремонт и на общите части на сградата. Предлагаме преференциални цени и отстъпки при наемането ни за ремонт на няколко обекта.

Ремонт на магазини, офиси, заведения и промишлени помещения – Ремонти Пловдив

В зависимост от това, дали сте собственик на дребен квартален магазин или заведение, който има нужда от ремонт и реновиране или притежавате среден и едър бизнес (промишлени сгради, големи търговски обекти, заведения и т.н) Ние изпълняваме всички поръчани ремонтни услуги от Нашите клиенти в срок и на много достъпни цени. Извършваме комплексни ремонтни услуги на всякакви видове промишлени и бизнес помещения. При необходимост и заявка от нашите клиенти предлагаме и продължителни договорни отношения за абонаментна поддръжка.

Ремонт на хотели и обществени сгради – Ремонти Пловдив

Без значение дали става въпрос за малък семеен хотел или по-големи такива, ние извършваме всички видове вътрешни и външни строително ремонтни услуги. Ние сме наясно колко е трудна поддръжката на големи сгради като хотели и административни сгради. Един от нашите приоритети е да бъдем полезни във всяко едно отношение към нашите клиенти. Предлагаме дългосрочни договорни отношения за ремонтна поддръжка на хотели, затворени жилищни комплекси и обществени сгради.

Строителен ремонт и реновиране на обитаван апартамент, офис или търговски обект – Ремонти Пловдив

Хотел за кучета Пловдив Развъдник за кучета Basenji Електротехник Пловдив Електроуслуги – Ел техник Ел услуги. Електротехник Пловдив Ел техник Ел услуги Изграждане на Електроинсталации. Ремонт на баня Пловдив. Ремонти Пловдив, Вътрешни и външни ремонти, Строителни ремонти, Довършителни ремонти, Ремонт на баня, Електротехник. Ремонт на баня Пловдив. Ремонти Пловдив, Основен ремонт на жилища, Основен ремонт на баня, Вътрешни и външни ремонти, Довършителни ремонти, Ремонт на баня, Електротехник. Ремонт на баня Пловдив. Ремонти Пловдив, Вътрешни и външни ремонти, Строителни ремонти, Довършителни ремонти. Ремонт на баня Пловдив. Ремонти Пловдив, Основен ремонт на жилища, Основен ремонт на баня, Вътрешни и външни ремонти, Довършителни ремонти. Ремонт на баня Пловдив. Електротехник Пловдив Електроуслуги – Ел техник Ел услуги, ВиК услуги Водопроводчик. Ремонт на баня Пловдив. Строителни ремонти, вътрешни и външни строителни и довършителни ремонти. Ремонт на баня Пловдив. Вътрешни и външни строителни ремонти. Основен ремонт на жилища. Основен ремонт на баня. Ремонт на баня Пловдив. Строителни и довършителни ремонти Пловдив. Предлагаме всички видове вътрешни и външни строителни ремонти. Електротехник Пловдив. Електроуслуги от квалифицирани и опитни електротехници. Аварийни електроуслуги, диагностика и остраняване на електрически повреди. Ремонт на баня Пловдив. Ремонтни услуги за гр. Пловдив и близките населени места. Висококачествен основен ремонт на Вашите жилища и корпоративни обекти. Електроуслуги от професионални електротехници. Ремонт и профилактика на електроинсталации, подмяна на всички елементи от електропреносните Ви мрежи. Подмяна на ел. табла, контакти, предпазители, осветителни тела. Цялостна подмяна и ремонт на електроинсталации. Външно и вътрешни електро и структурно окабеляване. Ремонт на баня Пловдив. Електро и ВиК услуги, Основен ремонт на баня. Вътрешни и външни строителни ремонти. Монтаж и демонтаж на мебели.

Външни строителни ремонти

Строителен ремонт и реновиране на обитаван апартамент, офис или търговски обект

За извършването на основен ремонт на определен тип помещения, било то жилищен или търговски обект се прави цялостно планиране
и подготовка, пресмята се квадратурата, правят се разчети за нужните материали и т.н. За тази цел се наемат различни видове майстрои за ремонти, които да планират и извършат тази не лека и отнемаща много време задача.
На първо място се търсят услугите на майстори за демонтаж и разглобяване на мебели, които да се погрижат да отстраняването на
старата покъщнина, която след приключването на ремонта да бъде сглобена или монтирана наново. На второ място се включват къртачните услуги, при условие, че
става дума за основен ремонт, заради което е нужно да се извършат редица къртачни действия по отстраняване на стари мазилки, плочки, бутане на стени, отстраняване на стара дограма
и врати и т.н. Също трябва да се отбележи, че когато за съответния ремонт е включена и банята няма как да се размине без голямо къртене, демонтаж и разчистване на стари плочки, санитария, бойлер, врати, стара ВиК инсталация и др.
Къртенето и разчистването преди ремонт на банята трябва така да се извърши, че помещението на практика е нужно да се оголи до основи, след което се извършват редица процедури – замазки, изправяне на помещението, подмяна на старата ВиК инсталация, подмяна на старите
щрангове, правят се отвори за сифони и т.н., в зависимост от спецификите на проекта. Ние сме майстори за цялостни ремонтни услуги и предлагаме всички видове услуги за един съществен, строителен ремонт. Извършваме всички видове вътрешни и външни ремонтни услуги:

  • Демонтаж и монтаж на мебели. Разглобяване и изнасяне на старата мебелировка, хамалски услуги;
  • Демонтаж и изхвърляне на стара санитария и електроуреди от кухни и бани;
  • Къртачни услуги и демонтаж на стари плочки, ламинат, мазилки и всякакви други подови настилки и стенни облицовки;
  • Къртене на стари баня, къртене на нови отвори за врати и прозорци;
  • Подмяна, ремонт и новоизграждане на ВиК и Електроинсталации;
  • Демонтаж на стара дограма, врати, гипсокартон, кухненски шкафове и др.;
  • Демонтаж на старите ВиК тръбопроводи и главните щрангове и монтаж нови ВиК тръбопроводи;
  • Проектиране и изграждане на ВиК и Ел инсталациите във всякакви помещения;
  • Усвояване на тераси, зидане на всякакви видове вътрешни и външни конструкции чрез сухо строителство с гипсокартонови конструкции, тухли, бетон и т.н;
  • Полагане на самоизравняващи замазки, грундиране на стени и тавани, полагане на хидроизолация;
  • Цялостно и изграждане или ремонт на баня, тоалетна, мокти помещения;
  • Монтаж на подови настилки и стенни облицовки от всякакъв вид материали, които се предлагат на пазара;
  • Довършителни ремонти – Декоративни мазилки, шпакловки, боядисване, монтаж на електроуреди, монтаж на осветителни тела, ел. ключове, ел. контакти и т.н;
  • Структурно окабеляване;
  • Монтаж на вътрешни интериорни врати;
  • Проектиране и изработка и монтаж на нова кухня по поръчка.

Строителни ремонти до ключ

Ремонти Пловдив. Предлагаме всички видове вътрешни и външни ремонтни услуги до ключ, в зависимост от спецификата на проекта, тоест след приключване на грубия строеж до нанасянето или основен ремонт при заварено помещение. Извършваме всички видове довършителни ремонти (шпакловане, боядисване, електромонтажи, вик монтажи и т.н).
Притежаваме солиден опит от над 20 години и богато портфолио със завършени проекти – от малки апартаментни ремонти, до комплексни ремонти на семейни хотели и корпоративни сгради, магазини и заведения.

Професионализъм и спазване на крайните срокове при поетите от нас строителни ремонти

Професионални ремонти Пловдив. От нас ще получите професионално изпълнение от квалифициран екип с дълъг стаж и многобройни реализирани проекти в сферата на ремонтните услуги. Предлагаме само професионални услуги и в случай, че бъдем наети от Васще бъдете консултирани внимателно за всички етапи от ремонтния процес – нужни материали, специфики за Вашият ремонт, конкурентни цени за услугите и най-важното качествена и добре свършена работа в срок. Поставените задачи извършваме с особена прецизност внимание към детайлите, а общуването с нас изключително приятно и лесно. При контакт с всички наши майстори ще получите ценни насоки за това как е най-подходящо да стартира и да бъде извършен вашият проект, от началото до края му. Ще получите индивидуална оферта на добра цена и според рамките на Вашият бюджет, която няма да бъде с никакъв компромис с качеството на изпълнение. При избора си на нас няма да се се лутате в губене на време за търсене на изпълнители за ремонтът Ви, нашата задача е да се погрижим за всичко.

Ремонтни услуги в апартаменти. Онсовен ремонт на жилищни сгради

В един етап от живота на всеки един от нас настъпва момента, когато всеки се сблъсква с предизвикателството да направи “основен ремонт” на жилището, в което живее или ремонт на новозакупено такова, ремонт на търговски обект или офис. Както споменахме по-горе строителният ремонт се планира внимателно, без значение дали става дума за апартамента, къщата, търговски обект или други, защото ремонтните процедурни стъпки и последователност са едни и същи.
Ние предлагаме голям диапазон от услуги за ремонт и преустройство, за реновации в интериора и екстериора по индивидуални проекти. На нас може да разчитате за всички видове ремонтни и проектантски услуги – консултации, разчети, закупуване и доставка на материали, хамалски услуги, демонтаж и монтаж на мебели, цялостен ремонт на баня, къртачни услуги, къртене и разчистване, основен ремонт на баня, проектиране и монтаж на кухня, вик услуги, електроуслуги, монтаж на подови настилки и стенни облицовки,
монтаж на санитарна мебелировка, монтаж на уреди за вграждане, довършителни ремонти като мазилки, шпакловане, боядисване и мн. други. С една дума ние извършваме всички видове ремонтни услуги от началото на ремонта до караят му.

Вътрешни и външни ремонти Пловдив

Нашата главна цел е да надхвърлим всичките Ви очаквания за качеството на изпълнение на планираният Ви Ремонт, вместването в определения бюджет и завършването навреме на ремонта в определения срок. От нас ще получите изключително подробни консултации, помощ и насоки, свързани с извършването на целият ремонтен проект.
Следим стриктно и изпълянваме с голяма точност реализацията на Вашите идеи, независимо от това дали това ще е малък частичен ремонт, основен ремонт на баня или цялостен ремонт на жилище или търговски обект, магазин.

Строителни и довършителни ремонти Пловдив

  • Ремонт на жилищни помещения. Строителни ремонти в интериора и екстериора;
  • Ремонт и усвояване на тераси;
  • Вътрешен ремонт чрез къртене на нови отвори за врати и прозорци, промяна на грометрията и предназначението на помещенията;
  • Частичен или основен ремонт на баня;
  • Частичен или цялостен ремонт на кухня;
  • Ремонт на спални;
  • Ремонт в коридора;
  • Ремонт на стените в апартамента чрез монтаж на облицовки;
  • Ремонт на подовите настилки в апартамента;
  • Ремонт на тавана;
  • Ремонт чрез сухо строителство и гипсокартон, монтаж на вътрешни конструкции;
  • Монтаж на осветителни тела;
  • Ремонт на ВиК инсталацията;
  • Ремонт на електрическата мрежа (Подмяна на съществуващи електроинсталации или изграждане на нови инсталации, електро и структурно окабеляване);
  • Козметични и довършителни ремонти;
  • Добавяне на декоративни елементи в интериора чрез шпакловки и декоративни мазилки;
  • Монтаж на електроуреди за вграждане;
  • Монтаж на LED осветление;

Основен ремонт на апартамент

Основният ремонт в апартамента не значи само ремонт във всички помещения, но засяга цялата функционалност на средата от гледна точка на смяна на ВиК частите, електрическата инсталация, монтиране на осветление, евентуално нова изолация, смяна на настилки и облицовки, боядисване, саниране. Всичко това изисква много голям професионализъм при планирането, осигуряването на материалите и изпълнението.

Нашата дейност са “строителни ремонти” и разполагаме с екип от професионалисти, които извършват всички видове вътрешни и външни ремонтни дейности, така че един основен ремонт на апартамент да се изпълни последователно и качествено, със спазването на срока за изпълнение и вписване в бюджета.
Основен ремонт на апартамент последователност

За да се справим най-ефективно с ремонта, ние планираме всяка стъпка. Липсата на план може да доведе до грешки, но и до значително увеличение на времето и разходите за труд. Затова ви предлагаме нашата последователност при извършване на основия ремонт:

Етап 1: Планиране и подготовка, в зависимост от предпочитанията и нуждите на клиента. Всеки проект е строго индивидуален и специфичен, но същевременно в повечето случаи по реализцията му се извършват редица промени – от една страна, заради промяна в намеренията на клиента за постигане на крайната цел, от друга страна самите помещения не позволяват извършването на първоначалните идеи на клиента.;

Етап 2: Демонтаж на мебели, санитарни уреди, кухня;

Етап 3: Къртачните действия и изхвърляне на боклука. Първо трябва да се свърши най-мръсната работа. Това включва премахване на стари покрития, оборудване, стари мебели, остарели свързващи системи, премахване всички безполезни неща, които ще пречат на ремонта. Изхвърляне според законовите разпоредби на отломките следствие на грубата работа.

Етап 4: Почистване и подготовка за ремонт. След като свършим грубата работа, почистваме повърхностите в помещенията с цел да ги подготвим за предстоящия ремонт. При необходимост на този етап се извършва подмяна на прозорци и врати. След това те се изолират по подходящия начин. Нашите майстори за ремонт на обекта решават този въпрос в последствие.

Етап 5: Изравняване на пода, стените, тавана според изискванията и нуждите на проекта или предпочитанията на клиента. Тук е много важно да отбележим, че този процес може да се извърши по най-различни начини. Например изравняването на повърхностите на банята и останалите може да се направят както чрез – цимент, гипс, мазилки, зидове, топлоизолационни материали (фибран, винил и др.), така и с гипсокартон чрез директно лепене с лепило или на конструкция.

На този етап подова замазка и нейното подравняване. В допълнение към изравняването на пода, обект на такава дейност са тавана и стените. В почти всички стари апартаменти има повърхностни неравности и дефекти, които трябва да бъдат коригирани.

Етап 6: Подмяна и ремонт на електроинсталацията и ВиК-то. При положение, че старите инсталации за водоподаване, електичество и отопление са премахнте, време е да се направи ново окабеляване и разпределяне на тръбопроводните системи. Тази стъпка е изключително важна, защото от качеството на изграждането на комуникациите ще зависи от комфорта и безопасността на дома.

Етап 7: Същинската част – полагане и лепене на настилки, стенни облицовки, зидарии, вътрешна топлоизолация и т.н

Етап 8: Довършителни работи – декоративни мазилки, шпакловки, монтаж на окачени и растерни тавани, боядисване, монтаж на кухня, монтаж на електроуреди, монтаж на ел. ключове, ел. контакти, осветление и мн. други;

Етап 9: Монтаж на мебели.

Извършвайки всичките тези действия в последователност, в съответствие с индивидуалния проект за ремонт на апартамент или друг обект, всички ние спестяваме време и пари.

Основен ремонт на апартаменти, къщи и жилищни кооперации

Ремонтът на недвижим имот, независимо от вида му – тухлен или панелен е изключително трудоемък и сериозен процес, който изисква внимателно планиране и подготовка, инвестиране на значителен финансов ресурс и не малко време за реализацията му. Много е важно да уточним, че не на последно място е и избора на подходящи майстори за извършването му.
Висчки сме наясно, че има “майстори” и “майстори”! Един съвет от нас – не търсете услугите на евтини майстори за Вашите ремонти, понякога слабото и некачествено изпълнение ще Ви навлече редица проблеми и допълнителни непланирани разходи. Това са типичните ситуации “ремонт на ремонти” или казано с други думи ще се охарчите в наемането на много майстрои, които само ще минават и ще си оставят ръцете, след което
следващите ще оправят “бакиите” на старите. Тъй че най-общо казано при уточняване бюджета за труд с наетите от Вас майстоти за ремонтът Ви не търсете най-ниската оферта. Направете проучване на пазара, осведомете се колко струва всяка една услуга ( на кв. метър или бройка).

Монтаж / Демонтаж на мебели

Преди всеки строителен ремонт на обзаведен обект се осигурява пространство за работа като се демонтират и разглобят старите мебели, гардероби и въобще цялата покъщнина. Това не е лека задача и изисква време и усилия. Разглобяването и сглобяването на мебели е трудоемък и сложен процес, а и понякога доста труден. Може да разчитате на нас за и за тази не лека.
Ние предлагаме бърз и надежден демонтаж и монтаж на домашни мебели и офис обзавеждане като:

  • Дивани
  • Легла
  • Маси
  • Секции
  • Столове
  • Шкафове
  • Гардероби
  • Скринове
  • Бюра

Къртачни услуги. Къртене, разчиствне и изхвърляне на отпадъчни материали

Къртачни услуги Пловдив. По време на всяко начало и стартиране на основен ремонт след освобождаване на пространство и демонтаж на мебелите се извършват така нареченото “къртене и разчистване”. Идеята е всяка повърхност на помещенията да бъде хубаво изчистена и подготвена за нанасянето на новите материали.

Събаряне на стени, къртене на отвори за врати и прозорци. Промяна на геометрията на помещенията

Ние предлагаме всички видове къртачни услуги – къртене на стени, къртене на бетон и тухло, къртене на стара баня, къртене и демонтаж на стара кухня, къртене на комини, къртене на мозайка и теракот, къртене на подпрозорец и демонтаж на дограма. Възползвайте се от нашите услуги свързани с къртене в Пловдив и региона, а ние ще Ви дадем ниски цени за всички къртачни услуги.
Къртим стари плочки, мивки, тоалетни, вани, мозайка, мазилка, фаянс, бетон, комини, тухлени/панелни/бетонни стени, YTONG, гипсокартон.
Възползвайте се от качествените къртачни услуги на osnovenremont.bg. При нас ще намерите точно това, от което се нуждаете – професионализъм, дългогодишен опит, лоялност, конфиденциалност, експресно изпълнение, адекватно и коректно отношение и всичко това на много добри цени. Научете повече за услугите, които предлагаме и не се колебайте да се свържете с нас, за да насрочим първоначален Безплатен оглед. Предлагаме ви: къртене на баня, къртене на бетон, къртене на стени, къртене на кухня, къртене на комин и къртене на подпрозорец.

Проектиране, подмяна, изграждане и монтаж на Електро и ВиК инсталации

Ремонтът, подмяната и изграждането на тези важни инсталации може да се извършва и паралелно едно от друго, но само ако електротехниците и водопроводчиците не си пречат взаимно. Ако се прави и подмяна на старата ел. инсталация се отстраняват и старите кабелни линии, доколкото е възможно. Новите проводници и конзолни кутии се полагат в предварително изкопани канали и отвори, така че да останат скрити. Има два варианта за монтаж на нова електроинсталация и окабеляване – чрез гофриани тръби или чрез мостови кабели. При първия вариант се прорязват канали в тухлите и бетона и в тях се монтират гофрираните тръби, този вариант е по-рядко срещан, защото се оскъпява електроинсталацията, но за сметка на това при последващ ремонт на ел. инсталацията, кабелите, които се намират в гофреттата имат възможност да бъдат изтеглени и заменени, което не позволява окабеляване с моствои кабели. Моствоите кабели остават зад мазилката и нищо не може да ги отдели, освен къртене на мазилката. Това е за окабеляването, при всяка инсталация се правят отвори в тухлите и бетона за монтиране на конзолни кутии. Контактите, ключовете, разпределителните кабелни трасета се полагат в конзолни кутии. На ред с окабеляването и конзолните кутии се монтира и разпределителното тъбло, в което се помещавата авт. предпазители, главния прекъсвач, дефектнотоковата зачита, електромери, релета и др. Има две възможности за монтаж на ел. табло – открит или вътрешен монтаж. При вътршния монтаж таблото е вкопано в стената, а при външния монтаж таблото се монтира след шпакловките и боядисването. Всички останали елементи от електрическата мрежа като контакти, ключове, осветителни тела се монтират чак накрая след довършителните процеси и боядисването.

ВиК инсталацията е другият вид инсталация, който се прави веднага след къртенето и зидариите. ВиК-то включва смяна на тръбите в банята, тоалетната, мокрото помещение и кухнята. Старите, похабени и ръждясали метални тръби се заменят с нови полипропиленови – ново поколение тръби, които не подлежат на корозия и осигуряват по-добър дебит на водата. Разположението на санитарната арматура е важен момент при проектирането на една баня. Всичко трябва така да се пресметне, че да е максимално удобно и комфортно за обитателите. Колко струва една нова ВИК инсталация? За една нормална баня от 3-4 м2, цената с труд и материали излиза около 3000-5500 лв. Веднъж, след като сме приключили с водопровода и канализацията се прави тест, за да се убедим, че всичко е наред с тръбите и няма течове. Накрая стените се измазват с варо-циментова мазилка, а на пода се прави циментова замазка.

Проектиране и изграждане на качествени и надеждни електрически инсталации. Външно и вътрешно окабеляване, монтаж на вътрешни и външни ел. табла, рапределителни кутии и осветление.

Нашите електротехници имат голям опит и солиден стаж в изграждането или подмяната на домашни и корпоративни електроинсталации. Практическият ни опит и придобитите допълнителни познания относно монтажите на най-различни електрически и разпределителни табла, в инсталирането на ключове и контакти, осветителни тела, LED осветление, девиаторни ключове и контакти, външно осветление, електроокабеляване, мрежово окабеляване ни класира сред редиците на най-добрите. Извършваме цялостна подмяна на електритески проводници на всички видове битови и индустриални електроуреди и машини за промишлеността.

Проектиране на електроинсталацията

Преди всяко подмянане, изграждане и монтаж на електоинсталация е изключително важно електротехникът/електротехниците да я проектират правилно и съобразено с нейното предназначение, в зависимост от индивидуалните претенции на клиента. Преди всеки ремонт правим обстойна консултация с нашите клиенти, относно какви електроуреди и крайно тела ще захранва всеки токов кръг от съответната електроинсталация, като се съобразяваме с всички изисквания и нужди на нашите клиенти. От изключително значение е преди всеки електро-ремонт да сме наясно за абсолютно всяка потробност от дадения проект. След като сме се уверили, че сме покрили всяка подробност правим цялостен проект по изграждането на електроинсталация, съответно изготвяме списък с всички електроматериали и образуваме цеонообразуване – труд и материали.

Професионално изграждане на електроинсталацията

Електроинсталацията е един от основните елементи на всяка сграда, такава е й ВиК инсталацията. За това е изключително важно тя да бъде изградена професионално от компетентни ел. техници с правилното електрооборудване. Електроинсталациите, ВиК инсталациите и водоснабдяването са основните структурни елементи в една сграда, след тяхната реализация се прави ремонт на всичко останало. Ето защо и изграждането на тези инсталации се прави в най-ранният етап от всеки съвременен ремонт. В случаят говорим за основен ремонт на новопостроена сграда или основен ремонт на стара сграда след изкъртване и демонтаж на старите ВиК и Ел. инсталации.

В случай, че става въпрос за къртене на търговски помещения или апартаменти ( преработка или новизграждане на ел. инсталация ) извършваме наколко процедури, в зависимост от спецификата на проекта – рязане на канали в тухлите и бетона за нови контакти, ключове, окабеляване, кабелни връзки и конзолни кутии. На практика вече говорим за новоизграждане на електроинсталация, а не за преработка.

Електроокабеляването – отворено и скрито електроокабвляване

Поради сложността на инсталацията отвореното окабеляване има неоспоримо предимство. Може лесно да се монтира на всякаква повърхност и не се налага по-нататъшен ремонт на такива помещения. Такъв вид отворено окабеялване не е за предпочитане за жилищни помещения – едно, че визуално не е приятно и второ не е практично. Но ако извършите скрито окабеляване, това е доста труден процес, който ще изисква по-нататъшен ремонт на помещенията.
Монтаж на електроинсталацията и електроокабеляване монтирани в гипсокартонови конструкции и окачени тавани
В случи, при които се прави монтаж на ел. инсталация и окабеляване на помещения, предвидени с т.нар гипсокартонови куфари, окачени и растерни тавани в повечето случаи изобщо не е нужно да се кърти за канали и отвори, кабелите, контактите и ключовете се монтират в гипсокартона. За контактите и ключовете се правят кръгли изрезки в гипсокартона и в тях се закрепват специални конзоли за гипсокартон, в които се монтират контактите и ключовете.

Електротехникът / електротехниците трявбва да са предварително наясно каква е крайната цел
За да извършим всичко професионално и компетентно, от което нашите клиенти да бъдат напълно доволни се стремим от началото до края да изпълним всички ремонтни дейности в предвидения срок с голяма прецизност и точност, така че крайният резултат да е една добре структурирана и ефективна ел. инсталация.

Подмяна на електроинсталация от партидата (външното табло на доставчика на електроенергия)

Какво означава да се подмени старата електроинсталация и как протича този процес?

Педи повече от две десетилетия електроинсталациите са правени по стар и остарял метод, който вече никога не се използва. Да започнем първо със това – какво представлява една ел. инсталация или електропреносна мрежа?

Електроинсталациите са системи от проводници, ел. елементи и ел. консуматори на електричество, които се грижат за електрозахранването в един “обект”, било то сграда или дворно място. Проводниците (кабелите) са транспортните магистрали на електричеството, контактите са елементите, които служат като свръзка между подаваното електричество и крайните електроуреди, ел. ключовете и превключвателите са бутоните on/off, осветителните тела са крайни консуматори за светлина. Всяка електроинсталация има главно електроразпределително таблоо, където се помещават главния бушон (предпазител), авт. предпазители за всеки токов кръг, които служат за защита при токови удари и всякакви аварийни систуации (къси съединения). Предпазителите изключват електроподаването на всеки тиков кръг при определени обстоятеслва (къси съединения, дефект в електроподаването, отечки и т.н). Електричеството преминава през двужилни проводници – Фаза и Нула. Фазата е постоянният или променлив ток, а нулата служи като защита при промяна посоката на тока. Новите инсталации се конструират с един допълнителен защитен проводник, който играе ролята на поемащи промяната на посоката на електричеството, когато се получи късо съединение във веригата. За съжаление, старите електроинсталации са направени само с в жила, а не с три, което изисква своевременната им замяна с трижилна инсталация – Фаза, Нула и Заземяване.

За целата се налага цялостно прекрояване на подмяна на абсолютно всички елементи от ел. мрежата – ел. табло, предпазители, проводници, контакти. Това изисква и подмяна на главният захранващ кабел между разпределителното табло на доставчика и разпределителното табло на клиента.

Подмяна на стара електроинсталация в къщи и стари жилищни кооперации

Ние сме екип от майстори за ремонтни дейности, чийто членове в редиците са и опитни електротехници, които умат уменията и експертизата да се справят с всеки един електро проблем. Подмяната на стара електроинсталация в недвижим обект не е лесен процес и изисква намесата единствено и само от професионалисти с електротехнически знания и практика. Специализирани сме и притежаваме нужното оборудване за проследяване и откриване на електроаварии – прекъснати проводници, изгорели елементи от електроинсталацията и т.н. На нас може да разчитате за всякакъв тип електроуслуги и технически проблеми в електроподаването.

При нужда от панирани електроремонти или неочаквани електроаварии може да се свържете с нас на посочените линкове:

www.eltehnik.eu – Квалифицирани Електротехници за гр. Пловдив и областта

www.eluslugi.bg – Професионални Електроуслуги за гр. Пловдив и близките населени места

www.elektrotehnik-plovdiv.eu – Професионални Електроуслуги за гр. Пловдив и близките населени места

www.elektrotehnik-plovdiv.com – Професионални Електротехници за гр. Пловдив и близките населени места

ВиК инсталацията

ВиК инсталациите сами по себе си са комплексна мрежа от тръбопроводи и съединения с различни предназначения и като такава направата и изсиква да бъде извършена от майстор водопроводчик със солидни знания в тази сфера, както и притежание на много практически опит и знания. ВиК инсталацията съдържа множество компоненти, за които ремонт или смяната им е нужен добър майстор, с богат опит и зпълненеи на множество ВиК ремонти, както и той трябва да е запознат със спецификите по структурата на ВиК мрежите.

За да се експлоатира една водопреносна мрежа дълги години е необходимо тя да бъде извърчена прецизно и качествено. Има редица специфични правила за направата й, които не всеки знае и умее. От нас може да получите отлично обслужване и ще бъдете сигурни, че изграждането на Вашата водопреносна мрежа е в добри ръце.

Изграждане на ВиК инсталация по професионален начин

Ремонта на тази важна за дома ни инсталация обикновено се прави цялостно, в другите случаи – частични ремонти. При покупка на апартамент в стари панелни или тухлени сгради задължителната подмяна на ВиК и ел инсталациите е в основата на ремонта, който новодомците предприемат. Да се отървете от старите ръждясали тръби и течовете са приоритет за вашето спокойно пребиваване в новия дом. Ето затова е нужно да се свържете с професионалисти, предоставящи тази услуга в Пловдив и региона като гаранция за нежелани странични ефекти. Твърде специфична е работата на един ВиК специалист. Тук не говорим за смяна на течащия смесител на мивката в банята, а сериозно изпълнение и цялостна подмяна на всички тръби, щрангове, фитинги и всякакви други сглобки, които влизат във водопроводната и канализационната инсталация. В зависимост от това как е бил заложен първоначалния проект при ремонта се изисква отстраняване на старите стоманени или поцинковани тръби и замяната им с нови. Много експерти споделят, че за тях е много по-лесно да изградят по проект нова ВиК инсталация,отколкото да извършват демонтаж на стара и съответно подмяната с нова инсталация. Много по-трудоемко и изискващо време като процедура, но пък с инвестирането в такъв ремонт определено десетилетия напред няма да се налага да се тревожите за евентуални течове.
Фирмите, извършващи ВиК услуги, независимо от техния характер, винаги дават гаранция за своята работа. Затова е препоръчително да изберете екип от експерти, а не съмнителни майстори, които при евентуален проблем трудно ще откриете за да поемат своята отговорност. А с водата шега не бива и затова подчертаваме, че при изграждане на нова или ремонт на стара ВиК инсталация приоритетни са вложените материали и качественото изпълнение от опитни и с изградена репутация специалисти.

Какво включва един основен ремонт на ВиК инсталация

Демонтаж на старата ВиК инсталация. Подмяна и ремонт на цялата водопреносна мрежа в жилищни и обществени помещения.
Къртачни дейности и демонтаж на старата санитария;
Смяна на главните тръбопроводи – вертикални и хоризонтални щрангове.
Монтаж на мивки, смесители, душ системи, вани и др. елементи от банята. Монтаж на структури за вграждане.
Смяна и монтаж на водомери. Монтаж на бойлери, съдомиялни, перални машини.
За правилното разполагане на ВиК тръбите
При проектирането на ВиК инсталации и Ел. инсталация най-важното е предварително изготвения проект или схема за това, къде и какво ще бъде разположено в целия апартамент. Затова е важно да вземете под внимание всяка подробност преди стартирането на монтажните дейности по изграждането на ВиК инсталацията.

Водопроводните свръзки между банята и тоалетната

Преди да пристъпите към създаване на водопровод и канализация, трябва да прецените ясно точно какви тръби са необходими и къде трябва да се инсталират. В банята или тоалетната могат да се монтират най-различни санитарни устройства и всяко от тях да изпитва недостиг в комуникацията.

Най-разпространените санитарни устройства, които присъстват във всеки дом, са следните:

Вана или душ кабина. Тези възли трябва да се свържат със студената и топлата вода и с канализационната система.
Умивалник със смесител – свързва се със студения и топлия водопровод и с канализацията.
Тоалетна чиния – свързва се със студената вода и с канализацията.
Перална машина – трябва да се свърже със студения водопровод (някои модели изискват да бъдат свързани и с топлия) и с канализацията.
В много случаи е възможно да се инсталират и друга санитария. В продуктовата им документация трябва да се види какви точно комуникационни свръзки са необходими за тяхното включване към водопреносната мрежа, за да се предвиди предварително как ще бъде изградена цялата ВиК инсталация. При положение, че сме предвидили всеки детайл и какви санитарни уреди ще се инсталират може да се пристъпи и към покупка на всяко едно изделие, от което ще бъде изградена водопреносната мрежа (тръби, шрангове, фитинги, свръзки, спирателни кранове и т.н.). Ще може да се пресметне, какви, с каква дължина и колко тръби ще са необходими.

За да се изчисли точно колко тръби, фитинги и други приспособления ще са необходими при създаването на тръбопровод в тоалетната, банята и кухнята, трябва да се определи методът на разположение. Експертите ги разграничават до 3 метода:

Последователно – този метод може да се смята за най-лесният за изпълнение, трябва само да се свържат последователно всички санитарни уреди (уред след уред). При този способ няма нужда от допълнително оборудване, достатъчно е да се използват най-популярните фитинги. Единственият минус на последователното разполагане на тръбите, който много хора пренебрегват, е пониженото налягане при едновременното използване на няколко санитарни уреда.
Разположение с използване на колектори – този метод изключва понижаване на напора във водопровода при едновременно използване на няколко устройства. Свързването се случва с използването на отделни участъци от тръбопровода. Заедно с това се облекчава и ремонтът. При повреда на тоалетната чиния или мивката няма нужда да се изключва цялата система (при всеки извод се поставя спирателна арматура).
С използване на преходни розетки – този способ е трудно да се направи от сам човек, имайки предвид, че се използва само от опитни техници. Този метод не се използва в бита.
Ако трябва да говорим за канализационните тръби, тук работата е много по-проста. В повечето случаи от тръбата за мръсния канал до най-далечния санитарен уред се монтира магистрала. Всички останали устройства се свързват към нея с помощта на специални фитинги.

Подготвителен етап преди изграждането на ВиК инсталацията

След прикючване на избора на схема за разположение на тръбите трябва да отдели внимание и на още няколко важни за подготовката неща. Преди всичко се съставя предварителна схема на разположението на всички комуникации. Заедно с това трябва да се вземат предвид и някои съвети от експертите, в частност:

Когато правите чертеж, направете така, че тръбите да не се пресичат.
Когато избирате място за разполагане на канализационните и водопроводните тръби, трябва да ги инсталирате колкото се може по-близо една до друга. В този случай ще можете да скриете всички комуникации в кутия или с декоративни панели.
Трябва да планирате така, че след като всички санитарни възли бъдат монтирани да можете да достигнете лесно до всички гъвкави връзки, в случай че се наложи да ги подменяте.
Не усложнявайте системата. Така ще Ви е по-лесно да контролирате работата на комуникацията и да реконструирате или ремонтирате в бъдеще.
Освен това на предварителния етап трябва да изберете от какъв материал ще са тръбите, които ще използвате.

Етапи на работата при изграждането на ВиК иснталация

Започнете от началото на системата – първо се поставя контролен вентил;
След това монтирайте филтър за грубо пречистване;
След това се монтира водомер и (ако искате) филтър за фино пречистване;
После може да се пристъпи към поставяне на колектори или да се проведе последователно свързване на санитарните възли.
При монтирането тръбопроводът трябва да се закрепи към стената с помощта на скоби.

Ако говорим за канализационна система, то първо се свързва мръсният канал с магистрална тръба. Тази магистрална тръба се „опъва“ до последния санитарен възел, но не се монтира напълно. Ако в банята или тоалетната има повече уреди, които трябва да се свържат с канализацията, те ще трябва да се свържат с тази магистрална тръба. Тези връзки се правят с помощта на тройници и отводи.

При монтирането на канализационни тръби е важно да се направи наклон към мръсния канал. Нивото на хоризонталния наклон не трябва да е по-малко от 1 см на метър тръба. За свързването на санитарните възли към магистралната (основната) тръба може да се използват гъвкави връзки. Тези конструкции облекчават дейностите по монтажа. Канализационните тръби, също както и водопроводните, се закрепват на стената с помощта на клеми, скоби или други подходящи крепежни елементи, които се избират индивидуално спрямо случая.

Основен ремонт на баня и тоалетна

Ремонт на баня гр. Пловдив. След като приключим с ВиК инсталацията можем да пристъпим и към една от най-трудните ремонтни дейности, а именно ремонтът на банята. Защо ремонтът на банята е труден ли? Ремонтът на баня е и най-скъп! Първо самото редене и лепене на плочките, както и нивелацията, наклона и фугирането на плочките изисква особена точност и сръчност, с една дума “майсторлък” и опит. Второ ако в проекта ни предвижда и монтаж на душ кабини, душ системи, вани и сложни структури за вграждане то вече говорим за доста сложен и трудоемък проект за баня. Преди да направим обличане на тръбите с влагоустойчив гипсокартон и монтираме плочките е изключително важно повърхностите в банята да бъдат изравнение със замазки, като прет това време се вгражда и сифонът. След като замазката е вече изсъхнала веднага след нея правим хидроизолационни замазки. Това е изключително важно, защото няма да позволи напластяването с плесен и мухъл на съседните на банята помещения. Следващият етап от ремонтът на банята е грундирането на стение, което ще спомогне за слепването на плочките с лепило. Прецизността на полагането и нивелирането на плочките в банята е много съществена, както и правилното фугиране с подходящ материал, за да не дадем възможност между плочките да се образува мухъл. Паралелно с лепенето на плочките монтираме и душ смесителите и структурите за вграждане, ако са за вграден монтаж. Същото се отнася за остланалите санитарни уреди като душ кабини, тоалетни чинии и т.н, т.е. в зависимост от тяхната схема за монтаж се предвижда дали ще се вграждат паралелно с лепенето на плочките или ще бъдат монтирани след това. Накрая идва ред на довършителните монтажи в банята. Той включва монтаж на микви, мебели за баня, осветление, огледала, вентилатор, бойлер, аксесоари за баня и други електроуреди за външен монтаж като пералня, сушиня, конвектор.

Независимо дали имате нужда частичен ремонт или от изграждане на нова баня, Ние сме готови да отдадем времето и опита си изцяло на Вас, защото качествено направеният ремонт на баня е от изключително значение за всеки дом.

Отлични майстори за цялостен ремонт на Вашата баня

Банята играе своята уникална роля във всяко жилищно пространство. Тя трябва да е оазис на спокойствието и да осигурява една релаксираща среда, но също трябва да бъде функционално пространство, което е практично, удобно и сигурно за ползване.

Когато това не е така, се изправяте пред предизвикателството да ремонтирате и реновирате банята. В зависимост от мащаба на промените, може да се наложи основен или частичен ремонт. Ние сме специализирали в ремонти в банята и предлагаме правилните стъпки, за да бъде ремонтът на вашата баня успешен.

Нашият екип от професионални майстори е готов да превърне вашите идеи за банята в реалност. От малките корекции до основен ремонт на банята, от преходен към съвременен дизайн, ние ще превърнем настоящата ви баня в пространство, което отговаря на вашата визия и нужди.

Последователност от стъпки и етапи, които следваме при всяко изграждане на нова баня

Демонтаж на отпадъчната санитария и електроуреди / ако ще правим основен ремонт и обновяванае /
изкъртване на стар теракот и фаянс, смяна на основните тръби ако е нужно;
извозване на строителните отпадъци
полагане на ВиК и Ел. инсталациите— тръби, проводници и други
полагане на мазилка или влагоустойчив гипсокартон по стени, обличане на ВиК иснталацията с гипсокартонова конструкция, шпакловки таван или окачен таван с лунички (ако клиента желае);
полагане на изравняващи замазка по пода на банята;
полагане на хидроизолация и хидроизолационни ленти
редене и лепене на фаянс и теракот
изграждане на окачен таван с лунички (по желание)
монтаж на санитарни уреди като моноблок, мивка, смесител, душ, шкафове, огледала и др.
Монтаж на душ системи, душ кабини, душ панели, хидромасажни душ инсталации, вани и др.

Инсталиране и мнтаж на външна топлоизолация

Извършваме цялостно изграждане и монтаж на външна топлоизолация – подготвителен процес за подготовка на фасадните повърхности, лепене на топлоизолационните материали и довършителни пороцеси като полагане на мазилки и боядисване.

След монтажът на дограмата, или поне малко преди самия монтаж, спокойно може да се пристъпи към монтажът на външната топлоизолация. Външната топлоизолация се прави с помощта на скеле или с алпиниски способ. Разбираемо е, че при ниско строителство първият вариант е за продпочитане, което дава възможност за малко по-съкратено време за извършване, отколкото алпинисткия способ. Да не говорим, че откъм безопасност скелето е за предпочитане. Преди да се пристъпи към лепене на топлоизолационните плочи външната фасада се почиства добре, старата мазилка се сваля. Ако е необходимо се замазва с бетон там където има пукнатини и дупки. Повърхността трябва да е много добре изчустена от мръсотия, неравности и наслоявания. В някои случаи при ниско строителство се изиства и с пароструийка. Преди да се започне с лепенето на плочите се прави хоризонтална равнина с ъглови шини, които служат и като нивелация за първия ред на плочите. Топлоизолационните плочи се лепят със специално лепило, след което се дюбелират и накрая се шпакловат с мрежа. След като изсъхнат, стените се грундират и се полага финишна мазилка. Тя бива минерална, полимерна, силиконова и силикатна. След като се приключи с лепенето на топлоизолационните плочи на фасадата се извършват редица довършителни процеси като замазки и мазилки, шпакловане, боядисване, лепене на фасадни облицовки.

Митове за вътршната и външната топлоизолация

В строителните ремонти винаги е бил на лице въпроса за избора на монтаж – топлоизолация за вътрешен или външен монтаж? Кой би бил по-добрия вариант ако искаме да постигнем идеални топлоизолационни качества на нашите помещения. И двата варианта имат своите добри и отрицателни качества. Да речем, че външната фасада на сградата е в някакъв определен стил и е забранено да се нарушава нейният външен вид се пристъпва към направа на вътрешна топлоизолация. Това е единственият вариант, който ни остава ако искаме да постигнем термо и шумоизолация в съответната сграда. Що се отнася до ефекта, който се търси – външната топлоизолация е по-добрият вариант, но и по-скъпият вариант. Главният недостатък на вътрешната топлоизолация е, че се губят ценни кв.м площ от помещенията. Вътрешната топлоизолация се прави с гипсокартон или фазер, а в не малко случаи и с лепене на топлоизолиращи плоскости като фибрам например. Длъжни сме да отбележим, че вътрешна изолация с фибрам не е по-добро решение, което пък от друга страна излиза по-евтино. В най-честите случаи вътрешната изолация се изгражда, чрез направата на метални или дървено конструкции, върху които се монтират гипсокартоновите плоскости. Има най-различни гипсокартонови плоскости в зависомост от преднасначението им като – влагоустойчив гипсокартон, огнеопорен гиспокартон и др., но за направата на вътрешна топлоизолация ще се спрем за момента на обикновения гипсокартон, който е най-евтин и най-комерсиален за използване. Най-често при изграждането на вътрешна топлоизолация се използват и термоизолиращи материали като каменна минерална вата или стъклена минерална вата. Варианта с каменна вата излиза по-скъпо, но качеството е по-добро, отколкото със стъклена вата. Реализациата за направа на вътрешната топлоизолация се извършва доста по-бързо, отколкото при външния вариант, тъй като не сме зависими и от външните метереологични усливия, а и ако се монтира скеле то времето за реализация на въшната топлоизолация се увеличава.

Последователност на монтажът на външна фасадна топлоизолация

Технологията, която следваме при монтажа на външна топлоизолация има следната последователност:

Почистване на фасадата от кухата и увредена мазилка;
Залепване на топлоизолационните плочи към стената – за целта се използва лепило за топлоизолация, съдържащо полимерни влакна против напукване. Топлоизолационните платна се закрепват към фасадата посредством лепило и дюбели. Лепилото се нанася „на гребен” с назъбена маламашка, като контактната повърхност трябва да бъде поне 40 % от повърхността на платното;
Довършителни процеси – Шпакловка, Мазилка, Боядисване.
Кои са най-често използваните термоизолационни материали?
Сред най-разпространените видове термоизолационни материали, използвани в жилищни, търговски или промишлени приложения, влизат:

Стъклената вата, която е високо ефективна, осигурява целогодишен комфорт и спестява енергия.

Изолация от земна вата, която е патентен продукт също е много приложима. Предлага се като стенна, таванна, подова и за звукоизолация. Екологично чиста и не причинява дразнене и сърбежи.

Полиестерна изолация, малко по-скъпо решение, но също много добро за хора, които трябва да избягват прахови частици. Много дълга гаранция за ползване.

Каменна вата, която е направена от базалтова скала, която на висока температура създава влакна, от които се правят изолационните ролки. Тя е много издръжлива и има отлични звукоизолиращи качества.

Сред другите използвани видове термоизолация влизат тази от отразяващо фолио, която е рентабилен вариант, безопасен и лесен за инсталиране, но е по-приложим при топъл климат с повече ползи за охлаждане на сградите.

Много ефективни са изолационните плочи, защото могат да създават стабилни вътрешни температури и минимизират топлинните загуби през зимата и осигуряват хладен летен дом. Приложими са за тавани, стени, покриви, за подови конструкции, и за фабрична подплата в индустриални сгради.

Спрей пяната обикновено е по-скъпа от повечето други изолационни материали. Необходима е издухваща машина за инсталиране и обикновено се изисква обучен професионален монтажник, за да я инсталира. Тя доставя херметично уплътнение, намаляващо въздушните течения във вашия дом и предотвратява растежа на мухъл.

МАЗИЛКИ, ЗАМАЗКИ, ГИПСОКАРТОН, ШПАКЛОВКИ

Гипсовите мазилки се правят в случаите, когато част от стените не са прави. В други случаи изправянето на стените (ако са много криви) може да стане с лепене на гипсокартонови плоскости диретно върху стените, в някои случаи се монтират и метални шини, върху които се монтира гипсокартона. Това се прави, защото ако нанесем твърде много гипсова мазилка върху много криви стени се рискува във времето да се получат пукнатини. При изправяне на стените с гиспокартон този проблем почти не се случва. За да не се получват пукнатини в стените и таване се използва и мрежа за заздравяване, която се лепи преди шпакловките. Поради проблема с напуканите стени в такива случаи, хората предпочитат, вместо мазилка, стените да се направят с гипсокартон. Предимството в този случай е, че става бързо и лесно. Гипсокартонът може да се монтира на конструкция, тогава няма мокри процеси и става по-здраво, но може и да се залепи с гипсово лепило. Недостатъкът е, че все пак стените са от гипсокартон, не са масивни. По отношение на таваните, отново могат да бъдат изпълнени с мазилка или гипсокартон. Конструкжиите с гипсокартон дават голямо предимство на нашето въображение. С гипсокартоновите конструкции на практика могат да се постигнат всякакви архитектурно-дизайнерски изпълнения с всякаква геометрия. Конструкциите намират широко приложение, при монтажът на скрито LED осветление например.

Направа на окачен таван с конструкция и монтаж на гипсокартонови плоскости

Окаченият таван с гипсокартонови плоскости ни дава възможност да постигнем термо и шумоизолация и на таванът на помещенията, откъдето се губи най-много топлина. Другото предимство на окачените тавани от гипсокартон е и възможността за изработка на красиви фигури с осветителни тела – лунички, led осветление, абаджури и т.н, пък и повечето от нас знаят, че най-много топлина се губи от тавана, особено ако не е изолиран. Дори дограмата и външната топлоизолация да са с много добри показатели, това не е достатъчно. Да не говорим, че ако апартаментър над вас не се отоплява редовоно или над вас е покривът на сградата то вашият апартамент ще страда от загуба на топлина. Като недостатък на окачените тавани са смаляване на помещението и влагането на допълнителни средства за направата му.
Извършване на изравняващи и самонивелиращи се замазки
Съществуват няколко вида замазки, в зависимост от това, какво искаме да постигнем или спецификата на обекта налага определен вид замазки. Ние ще се спрем на най-комерсиалният и най-често срешн вид – циментовите замазки. Също имаме няколко варианта на изпълнение, в зависимост от дебелината, която искаме да постигнем. Много уместен вариант е и полагането на фибрам заедно със полагането на замазката. Този начин позволява да извлечем допълнителна топло и шумоизолираност при пода на помещението. Друг вариант за постигане на изолация при замазките е използването на бетон-перлит, който притежава добри термо и шумоизолиращи качества.
Саморазливна замазка
Почти винаги преди полагането на подовите настилки – гранит, ламинат и т.н. се прави слой от саморазливан замазка, а ако става въпрос за ремонт на баня след замазката се използва и хидроизолация. По този начин повърхността идеално гладка, самонивелирана, което ще даде идеална основа за реденетето и монтажът на крайните подови настилки.. Независимо дали се спрете на циментова замазка или олекотен бетон, важно е преди полагането на паркета или ламината, да се направи саморазливна замазка, като преди и след нея е почти задължително да се нанесе грунд, в редки слуачи (при тераси и балкони) и хидроизолация. Грундът ще спомогне за доброто взаимодействие и контакт между мазилката и лепилото за плочките. При редене на ламинат или масив не се налага нанасяне на грунд или бетон-контактова смес. В други случаи ако не сме използвали фибрам за пода, за да се постигне изолация се използва и определен вид гипсокартон. Той се лепи директно за замазката, като преди това също се нанася налагане на грунд и/или хидроизолационни смеси.

Фино и декоративно шпакловане

Всички строителни процедури при извършване на ремонт завършват с козметични довършителни процеси. Това са крайните ремонтни дейности като полагането на шпакловки и полагането на декоративни мазилки

Шпакловките се делят на два основни вида: гипсова шпакловка и фина бояджийска шпакловка.

Гипсовата шпакловка служи за запълване на неравности до 10 мм. Прилага се върху бетон, зидария, газобетон или мазилка. Главната функция на гипсовата шпакловка е за изравняване на повърхността и за запълване на по-големи пукнатини, шлицове, деформации, грапавини, дупки, разклонителни кутии и други. Гипсовата шпакловка не е препоръчителна за изправяне на много криви повърхности. В този случай е необходимо да се направи гипсова мазилка.

Фината шпакловка се прави непосредствено преди боята или тапета. Тя е с дебелина 1-3 мм. и запълва най-фини пукнатини и драскотини. Прилага се върху шпакловки, гипсокартон и гипсофазер. Бояджийската шпакловка е финишно покритие, като с нея се получава идеална гладкост и стената става като стъкло. Много хора подценяват тази шпакловка, като смятат, че могат да минат и без нея. За да се получи гладка основа и да изглежда наистина добре, тази шпакловка е задължителна.

Там, където има гипсокартон фугите се запълват и се слага гласфазерна лента, след което се шпаклова. След като сме приключили с фината шпакловка, стените и таваните трябва да се шлифоват. Обикновено се използва шкурка покрита с прах или абразивен пясък. Тя бива с различни номера като 120, 180, 220 и тн. Като по-високият номер е за по-фино шлайфане.

Декоративни мазилки

Възможността за използването на декоративни мазилки в днешно време като възможност за осъществяването на модерен и красив дизайн е една чудесна възможност за всички хора коренно да променят обстановката около себе си. Още повече, че има толкова богат избор на декоративни мазилки, че ще е трудно да се опишат вариантите.

Лавинообразното навлизане на пазара на все по-нови и разнообразни материали в нашата строителна практика в последнпо време напълно промени облика и представите и технологичните процеси, както направи работата на занаятчиите в пъти по-ефектна отпреди, а същевременно и много по-лесна и достъпна за неспециалистите по ремонтни дейности. Това в голяма степен се отнася и за мазилките, по-точно за декоративните мазилки, които са отлична алтернатива на лепенето на тапети.

Новите материали и технологии значително сведоха до минимум влагането на трудоемкост, замърсяването и внасянето на влага в строителната конструкция. Най-същественото, което те направиха е, че в много голяма степен изравниха възможностите на майстора-любител и на професионалния майстор с дългогодишен опит. В много случи предимството коренно се измести във фокуса на домашния майстор-любител, който по правило не е загубил навика си да черпи информация от специализирана литература, да се учи и да прилага наученото в практиката.

При полагането на мазилката съществено значение придава колко е равен зида преди полагането на мазилката. А тя не може да бъде друга, когато е от добре иззидани с тухли YTONG, например, от керамични тела с правилна форма и еднаква големина или след монтаж на топлоизолационни материали. Последствие мазилката се нанася на тънък с равномерна дебелина пласт и често пъти повече наподобява класическата шпакловка. Много е важно са се разбере, че мазилктата играе ролята на декоративен завършек, а не на съществен ремонтен процес, който има за цел да подравни или да запълни дупки и пукнатини. Така използването на сухи, готови смеси за декоративни мазилки е оправдано, още повече че те гарантират и отличния външен вид на измазаните с тях повърхности.

На нашия пазар вече има голямо разнообразие от готови сухи смеси за декоративни мазилки, производство на водещи световни производители като Henkel (Ceresit), Baumit или Knauf, макар че името на последната фирма сме свикнали да свързваме предимно с лидерската й позиция в производството на гипсокартон и гипсфазер. На пазара вече съществува доста голям избор на смеси и материали от готови мазилки, които не изскват особено голяма трудност за използването им.

Най-общо казано, готовите декоративни мазилки се делят на две големи групи: на минерална основа и на основа на изкуствени смоли. Мазилките от първата група се доставят във вид на суха смес, опакована в книжни торби. Те се приготвят непосредствено преди използването им чрез разбъркване с вода. Мазилките от втората група се доставят в пластмасови кофи и други подобни съдове и са готови за употреба без добавка на вода.

Мазилките се различават и по начина на оформяне на тяхната повърхност – чрез триене (влачене или драскане) или чрез формиране с помощта на профилен валяк.

Ефектът от грапавата, структурирана повърхност на мазилката може да се усили чрез умелото използване на цветови нюанси с фабрично оцветена мазилка, или пък оцветена на място с добавяне на подходящ за състава й оцветител. В големите магазини от типа „Направи си сам“ има щандове, на които се предлага голям асортимент от оцветители за всевъзможни бои и мазилки.

Тук ще се спрем само на основните, общовалидни принципи и техники за полагане на декоративните мазилки. Всеки производител обаче има собствени предписания и изисквания към подготовката на основата, полагането и обработването на произведените от него мазилки. Те трябва да се проучат и спазват.

Съвременните декоративни мазилки имат изключително ефектен външен вид и не случайно все по-често изместват масово използваните доскоро за декориране на стените хартиени тапети.
Подготовка на основата преди нанасяне на мазилката
Крайният резултат основно зависи от доброто състояние и правилната подготовка на основата преди нанасянето на декоративните мазилки. Тя трябва да бъде перфектно равна, гладка, здрава (да не се рони), суха и обезпрашена. Това лесно се установява чрез почукване, надраскване с твърд предмет или даже с пръстите на ръката – веднага си проличава дали песъчинките се ронят. Задължителна операция е почистването на повърхността на основата с твърда четка, включително и със стоманени телчета

Лепене и монтаж на подови настилки – гранитогрес, даянс, мрамор, технически камък, ламинат и мн. др. Монтаж на стенни облицовки

Технологията за полагането на стенни облицовки е почти същата като и полагането на подовите настилки от камък, мрамор, фаянс. Разликата е ако стенните облицовки са от ламинат, масив, PVC, стиропор, etalbont и други материали, които изискват различен тип монтаж – дали лепене със силикон и различни видове лепила или ще са с механичен монтаж с дюбели и специална изработка на конструкции – вариантите са много и е излишно да бъдат описвани. Ще се спрем само на лепенето на подови настилки и облицовки от камъчни материали, като най-често срещаните материали са гранитогресът, ламинатът и масивът (с всички тяхни разновидности).

Монтаж на гранитогрес и плочки в банята

Специализирани сме в монтирането на най-различни настилки от най-различни материали като част от довършителните работи при строителство на сградата, но и като ремонт по смяна на настилката във всяко едно помещение от дадена жилищна сграда, в офис, в заведение, в търговски обект и други. Нашата доминираща практика са ремонтите на баня, за които смеем да твърдим, че сме еди от най-добрите в бранша. Основният процес и т.нар майсторлък в един основен ремонт на баня са лепенето на плочки и ВиК инсталациите. Нашият огромен опит от реализацията на многобройни ремонти на баня ни дадоха неизменни и ценни умения, които ни помагат да се справяме с всяко едно предизвикателство, когато осъществяване ремонти на бани.

Етапите, които следваме при изграждане на подови настилки са:

  • Демонтаж и къртене на старите настилки / в зависимост дали помещението е имало такива /;
  • При нужда за ремонт на баня къртене на стар теракот и фаянс, смяна на основните тръби ако е нужно, демонтаж на старата санитария;
  • Нивелация на повърхностите и със саморазливащи се мазилки (полагане на замазка по пода или стените и обработката им с хидроизолационни материали);
  • Полагане на мазилка или гипсокартон по стени, шпакловки таван (по желание);
  • Полагане на хидроизолация и хидроизолационни материали;
  • Грундиране и обработка на всички повърхности за лепене;
  • Редене и лепене на фаянс, теракот, гранитогрес, камък, ламинат, дърво, PVC и др.;
  • Монтаж на вътрешни и външни стенни облицовки;

Гранитогресът е съставен главно от бяла глина, като към нея се прибавя гранит, камък и други добавки. Неговият състав го прави твърде устойчив на влага, слънчеви лъчения и всички природни стихии – дъжд, сняг, вятър, градушки и други. Затова и неговот приложение като здрав и устойчив материал намира широко приложение и във външните монтажи, където метереплогичните условия и температури се менят постоянно. Гранитогресът може да бъде полиран, огледален, матов, калиброван, или видимо грапав. Напоследък е модерна дигиталната технология, при нея материалът се принтира преди изпичането. Тенденция е да се постига релеф на дърво (дървесен декор), камък, бетон. Най-често срещани размери са 60/60 и 80/80. Дебелината му е различна, като най-срещаната е 10-12 мм. Гранитогресът е по-твърд и тежък от фаянса и теракота и следователно самото му рязане е малко по-трудно. Той може да се реди право или диагонално. В случай, че ремонтираме и балконите, то тогава там е по-добре да се сложи грапав гранитогрес и задължително да се използва флексово лепило за външни условия.

Паркет от масив

Без съменение дървото е класика в жанра, що се отнася за употребата му при подови настилки. Той е природен материал и като всеки природен материал подлежи на поправка и освежаване. Дървото има много добри изолационни свойства и е изключително подходящ за спални, детски стаи и всекидневни. Паркетът термоизолира пода и увеличава усещането за комфорт и уют. Най-често паркетът е от бук или дъб. В ремонтните дейности и монтажи тези два варианта на дърво се използват най-често. Подобно на ламината, паркетът не е влагоустойчив, съответно не е подходящ за антрета, влажни помещения и напълно несъвместим с бани и тоалетни. Друг недостатък при него е високата цена и поддръжка. Реденето му също става по-бавно в сравнение с по-евтината алтернатива – ламината. Има различни видове паркети. По-известните са модерните многослойни паркети и вече класическите унгарски паркети (рибена кост), английски паркети, версайски паркети, шахматни паркети и тн. Лепенето и тук е за предпочитане, отколкото нареждането. Да, един ден по-трудно ще се махне…, но кога ли ще дойде този ден и дали изобщо някога ще искате да го махнете? Веднъж като го изциклите и лакирате, паркетът става почти като нов.

Ламиниран паркет

Ламинираният паркет е най-шрокоизползваният материал в строителството и интериорните решения, поради ниската му цена и огромният избор на варианти. Ламинираният паркет представлява изкуствено ламиниран паркет, който имитира текстурата на дърво и други естествени материали. Ламинатът е подходящ за помещения с ниска влажност. Препоръчително е да се направи саморазливна замазка, преди полагането на ламинирания паркет, за да се получи една наистина добра основа. Предимствата на ламината пред останалите подови настилки е ниската му цена и бързия монтаж. Той се полага по два основни начина. Единият е като се реди по така наречената система „click”, посредством зъб и жлеб, а другият е като се лепи. Въпреки, че в последно време стана много популярно да се реди, тъй като става по-бързо и лесно, истината е, че само с лепене може да се постигне наистина здрав под, който по никакъв начин няма да се движи или надува. Кога се монтира ламинатът? Най-правилно е да се монтира, след като са боядисани стените, но преди да са сложени интериорните врати. Бива в различни дебелини, като най-практичните са 8-9 мм., по-тънките не са за предпочитане.

Проектиране, изработка и монтаж на Вашата нова кухня по индивидален проект

Изработка и монтаж на нова куня за гр. Пловдив и близките населени места. Ние като майстори с дългогодишен опит в сферата на комплексните вътрешни и външни ремонтни услуги извършваме и цялостно проектиране на Кухни по поръчка за Нашите клиенти, като нашата основна цел е да бъдем полезни във всяко едно отношение при организирането, подготовката и реализирането на всяко една стъпко от ремонтния процес. За целта в редиците на нашият колектив присъстват и проектанти-монтажници на нови кухни за Вашият дом, за да бъдем главните виновници за осъществяването на Вашият семеен уют. Преди самият монтаж на кухнята е наложително първо да се залепят плочките, преди съществения монтаж на кухнята. Това се прави ако гърба на кухнята няма да е с плоскости.

Нашият майстор-проектант ще Ви опъти с редица съвети за изграждането на Вашата кухня от началния етап на проекта – оформлението, избор на материалите и покритията, подходящи търговци на кухнески материали до изработката и окончателното му финализиране.

Изграждането на нова кухня има няколко последователни процеса:
Проектиране на кухнята – този начален елемент от процеса по обзавежане с нова кухня включва детайлно планиране, взимане на размери, изчисления и най-важното яснота за дизайна, който в крайна сметка нашият клиент иска да постигне. Нашите проектанти на кухни ще Ви насочат чрез детайлни консултации и препоръка за подходящи магазини за кухненска мебелировка. Една от фирмите, с която работим, предлагаща кухненско обзавеждане и електроуреди за вграждане е фирма Andi Design гр. Пловдив. Те предлагат огромен избор от плотове и гърбове за кухня, вратички за кухня, аксесоари, обков, мивки, смесители и електроуреди. Тоест всичко без самата конструкция, която ще извършим ние. На практика богатият избор от материали за кухня ще Ви бъде подсигурен от Анди Дизайн ЕООД. Те ще Ви осигурят дизайна, а ние ще се погрижим за самата конструкция;
Монтажът на конструкцията;
Монтажът на плотовете, гърбовете, вратичките, обкова, дръжките;
И накрая монтажът на мивките, смесителите, електроуредите;

Довършителни ремонти

Довършителни ремонтни услуги. Довършителните ремонти представляват последни и финални ремонтни процедури, които придават крайния завършек след всеки основен, строителен ремонт. Целта на довършителния ремонт е да заличи грубите дейности от основия ремонт.
Мазилки, Шпакловане, Боядисване, Монтаж на кухня, Монтаж на електроуреди, Монтаж на ел. контакти, ел. ключове, осветление, интерирни врати и др. крайни елементи
Всеки един ремонт, частичен или основен стартира с голям брой поетапни стъпки, планиране и подготовка за същинската му реализацията. Още в началото се започва с хамалските и демонтажни действия (разглобяване и изнасяне на мебели), последвани от същинската и основна част от ремонти – строителните действия, и накрая се приключва с довършителните ремонти. Целта да карайните, довършителни процедури е да се прикрият всички дефекти от същинската част на ремонта чрез полагане на шпакловки, декоративки мазилки, лепене на табети, боядисване, монтаж на лайсни, прагове и т.н. Няма как да минем и без инсталирането на всички крайни елементи от нашата изградена електроинсталация – контакти, табло (за външен монтаж), ключове, осветителни тела, санитария, електроуреди и др. Няма и как да пропуснем монтажът на новата кухня, заедно със всички прилежащи и съставни елементи – мивка, смесители, уреди за вгаждане и т.н.

При нужда от електротехници за монтажът на крайните ел. елементи, монтаж на мебели, монтаж на електроуреди, огледала и др.консуматив може да ни потърсите чрез линковете за контакт:

www.eltehnik.eu – Ел техници Пловдив

www.eluslugi.bg – Професионални Ел. услуги Пловдив

www.elektrotehnik-plovdiv.com – Електротехници за Ел. услуги Пловдив

www.elektrotehnik-plovdiv.eu – Електротехници за Ел. услуги Пловдив

Защо да изберете нашите услуги за Вашият основен ремонт в гр. Пловдив и близките населени места

Има много майстори за ремонтни услуги, които предлагат своите услуги на всякакви места – интернет, от препоръки и т.н. Доста често, а и вероятността през жилището Ви да минат голям брой всякакви майстори с кратък стаж и слаби практически знания за огледи и оферти ще е доста голям, да не говорим, че търсенето и наемането на майстори за ремонтът Ви ще е доста сложен и дълготраен. При ремонтните услуги е доста срещано явление, при което за един строителен ремонт се ангажират няколко типа майстори, при който всеки поема ангажимент за опреден вид дейност (ел., вик, плочки, монтаж на гипсокартон и т.н.), при което настъпва объркване, загуба на време и лутане в търсен на фирми и по обяви. Да не говорим, че в този бранш има не малка вероятност да попаднете и на проблемите с “ремонт на ремонта” или казано с няколко думи един майстор си оставя ръцете, а следващият “ще обравя проблемите на предишния майстор“. Да речем, че се намерите нужните майстори за Вашият ремонт то най-вероятно ще сте в ситуация, при която един или повече техници ще поемат къртенето и хамалските дейности, други ще се погрижат за ВиК-то, трети за Ел. инсталацията и т.н. Най-удобният вариант е да се търсят услугите на една фирма или бригата, която ще се наеме да свърши всичко това. От една страна ще спестите доста време в намирането на подходящите хора, които да извършат всичко това, и от друга страна ще спестите не малко сума пари от трудовите услуги, тъй като офертата за ремонтните услуги при наемане на майстори с едно позвъняване, които да извършат целият ремонт ( ремонти Пловдив ) ще е доста по-ниска, отколкото ако плащате поотделно за всяка ремонтна услуга!

Изберете ли нас – избирате професионални майстори за цялостни ремонтни дейности
Ние ще се погрижим извършването на Вашият ремонт на бъде направен изключително качествено, прецизно и на нормална цена.

Строителни ремонти Пловдив. Нашите услуги включват всички видове вътрешни и външни ремонтни услуги, които извършваме между приключване на грубия строеж до нанасянето в жилището или каквато и да е била сграда. Това означава, че всички няма да се налага да търсите отделни майстори, което е ще Ви спести време и пари. Ние ще се погрижим, както за основните ремонтни дейности (грубия, строителен ремонт), така и в всички видове довършително-крайни ремонти (шпакловане, боядисване, електро и т.н.). Имаме солиден, практически опит от над 20 години и богато портфолио със завършени проекти – от малки апартаментни ремонти, до комплексни ремонти на семейни хотели и корпоративни сгради, магазини и заведения.

Основен ремонт на баня, ремонт и подмяна на ВиК инсталацията, електоуслуги и монтаж на санитарна мебелировка в банята

https://www.homerepair.bg – Ремонт на баня Пловдив. Ремонти Пловдив, Вътрешни и външни ремонти, Строителни ремонти, Довършителни ремонти, Ремонт на баня, Електротехник.
https://www.osnovenremont.bg – Ремонт на баня Пловдив. Ремонти Пловдив, Основен ремонт на жилища, Основен ремонт на баня, Вътрешни и външни ремонти, Довършителни ремонти, Ремонт на баня, Електротехник.
https://www.remontniuslugi.bg – Ремонт на баня Пловдив. Ремонти Пловдив, Вътрешни и външни ремонти, Строителни ремонти, Довършителни ремонти.
https://osnovenremont.eu – Ремонт на баня Пловдив. Ремонти Пловдив, Основен ремонт на жилища, Основен ремонт на баня, Вътрешни и външни ремонти, Довършителни ремонти.
https://www.elektrovik-plovdiv.eu – Ремонт на баня Пловдив. Електротехник Пловдив Електроуслуги – Ел техник Ел услуги, ВиК услуги Водопроводчик.
https://www.plovdiv-remonti.com – Ремонт на баня Пловдив. Строителни ремонти, вътрешни и външни строителни и довършителни ремонти.
https://www.remont-plovdiv.com – Ремонт на баня Пловдив. Вътрешни и външни строителни ремонти. Основен ремонт на жилища. Основен ремонт на баня.
https://www.remonti-plovdiv.eu – Ремонт на баня Пловдив. Строителни и довършителни ремонти Пловдив. Предлагаме всички видове вътрешни и външни строителни ремонти.
https://www.plovdiv-remonti.eu – Ремонт на баня Пловдив. Ремонтни услуги за гр. Пловдив и близките населени места. Висококачествен основен ремонт на Вашите жилища и корпоративни обекти.
https://www.remonti.elektrovik-plovdiv.eu – Ремонт на баня Пловдив. Електро и ВиК услуги, Основен ремонт на баня. Вътрешни и външни строителни ремонти. Монтаж и демонтаж на мебели.

Ремонт на баня за гр. Пловдив и близките населени места

При основен ремонт на жилище, без съмнение ремонта на банята е най-труден за осъществяване. На първо място майсторът, който ще извърши ремонтът на банята трябва да е преди всичко професионалист с набито око и множество реализирани проекти по ремонт на бани зад гърба си. Например в помещението пригодено за баня е наложително и е от съществено значение всички повърхности да се третират с хидроизолационни материали, за да могат съседните помещения на банята да бъдат защитени от влага и образуване на мухъл. Много е важно е ВиК тръбите да бъдат облякани не просто с гипсокартон, а с влагоустойчив гипсокартон. Изгражането на нова баня предоставя многобройни варианти и разгръщане на всяко въображение за осъществяване на най-разнообразни майсторски умения и талант, достъпни за технически грамотните и умеещи да се самообразоват с четене и в практиката майстори.
За пълното ремонтиране на една баня, при поверяване й на добри занаятчии и майстори-професионалисти в ремонтите на бaни, се изисква намесата на поне два вида специалисти – едните по монтажа на водопроводната и канализационната инсталация, като на тях може да се повери и монтирането на различните прибори (мивки, смесители, душ системи, структури за вграждане и т.н.), и вторите – за облицовката на стените и пода с плочки (много важно е преди облицовката да се изправят стените, както и всеки сантиметър от повърхността на банята да се третира с различни видове хидроизолационни материали). Нали разбирате, че ако един майстор в изграждането на бани е направил или се е опитал да направи два броя неспулучливи ВиК инсталации няма как да извърши и Вашата. 
Отделно може да се наложи намесата на електротехник, че и на специалист по сглобяване на специфичните за банята мебели (като шкафчета и други видове структури), макар че вече е много рядко да се срещнат майстори, които няма да могат да се справят с електроокабеляването в банята. Най-основното изискване при основен ремонт на баня е преди всичко и на първо място да се направи основно изкъртване и отстраняване на стара санитария, плочки, лепила, мазилки, за да може новите материали да се направят върху здрави основи.

Основен ремонт на баня в гр. Пловдив и близките населени места

В най-общи линии един основен ремонт на баня протича в определна последователност, която не се различава прекалено много за всеки индивидуален проект. Единствената разлика е в началният етап – дали ще се кърти стара баня или направо ще започне да се гради нова.
В строителния бранш за ремонтни услугиремонтът на баня е един от най-трудните процеси за реализация, изискващ сериозни познания и опит. Определно този вид ремонти са свързани с редица последователни, ремонтни дейности, които имат строга последователност един от друг, които няма как да бъдат изпълнени правилно от специалисти без опит. За един основен ремонт на баня – новоизграждане или реновиране на стара баня е много важно ВиК инсталацията да бъде направена по най-правилния и професионален начин. Ключовите моменти за изграждането на нова баня е намирането на опитен и сериозен майстор за целта, който да има експертен опит в този вид ремонти. Майстороът или майсторите, които ще реализират проекта трябва да изградят една добре функционираща ВиК система от най-разнообразни елементи – вертикални и хоризонтални шрангове, водосточни тръби, съединения, сифони, монтаж на водомери, монтаж на най-различни електроуреди – бойлери, перални машини, вентилатори и т.н. След това се извършват полагане на мазилки, замазки, направа на конструкции от влагоустойчив гипсокартон, окачени тавани, грундиране, полагане на хидроизолация, полагане и лепене на най-различни плочки и фаянс, фугиране, монтират се моноблокове, тоалетни чинии и санитария. Като последен етап следват и довършителните дейности при ремонта на банята – монтаж на санитарни уреди и мебели като мивки, смесители, душ системи, душ кабини, мебели за баня и мн. други елементи в зависимост от нуждите на клиента. Това е изключително разнообразен процес и както споменахме по-горе – майсторите, които ще извършат всичко това трябва да са вещи в този занаят.
Освен основен ремонт на баня ние предлагаме на нашите клиенти широк набор от услуги за извършването, както на цялостен ремонт на баня, така и всички видове вътрешни, външни и довършителни ремонти. Извършваме само висококачествени ремонти на бани, тоалетни и мокри помещения от майстори, които имат опит в тази сфера – над 10 години Благодарение на натрупаният опит, които притежаваме сме изградили неизменими и професионални качества като  електотехници, вик майстори и специалисти в цялостните ремонти на бани. Имаме стотици реализации на най-разнообразни проекти – от дребни ВиК и Електро ремонти до сложни и нестандартни проекти. На първо място наш приоритет е внимателното планиране на проекта и подбирането на правилните материали, като постоянно се съобразяваме с претенциите и нуждите на нашите клиенти. На второ място за нас е от изключително значение работният процес да бъде реализиран професионално и прецизно, с оглед на това – всеки етап от изграждането да бъде извършен с особена точност. Както споменахме един от най-слобните ремонти в строителството са ремонтите на баня, защото тези ремонти съдържат в себе си не малък брой най-разнообразни знания и умения, които избраните майстори трябва да притежават. Една малка част от ремонтните услуги, които предлагаме са:

  • Къртене на бетон, тухли, гипсокартон, стари плочки и др.;
  • Демонтаж и отстраняване на санитарии от стари бани, апартаменти и други видове сгради;
  • Проектиране и изграждане на нови ВиК инсталации в домашна и корпоративна среда;
  • Ремонт и подмяна на всички видове елементи от ВиК системата – щрангове, тръби, водомери, санитария;
  • Пректиране, изграждане и поддръжка на Електроинсталации, както при всякакъв вид сгради, така и във външна среда;
  • Подмяна и реизграждане на Електроинсталации;
  • Електро и мрежово окабеляване. Монтаж на мрежово оборудване;
  • Ремонт и подмяна на елементи от ел. мрежата – ел. табла, предпазители, кабели и много други;
  • Монтаж на електроуреди за вграждане;
  • Цялостен ремонт на баня – от грубия строеж или къртенето до завършения вид;
  • Монтаж на всички видове санитарни уреди за баня и кухня – моноблокове, мивки и смесители, душ системи, душ кабини, вани и др.;
  • Монтаж на бойлери, съдомиялни, перални и сушилни машини, вентилатори за баня и т.н.

Къртене на стара баня

В случаите, които се налага къртене на баня – отстраняване на стари плочки, лепила, подмяна на ВиК инсталация, отстраняване на санитария ремонтът едно, че излиза по-скъп е и по дълъг като време за изработка. Това е разбираемо с оглед на това, че при ново строитлство например няма да се налага къртене и подмяна на главните щрангове, които процеси изискват няколко дни работа.
Най-общо казано ремонтите на бани се делят на два основни групи – ремонти в панелно жилище, стари къши и стари кооперации и ремонти на баня в новопостроени сгради.

Ремонт на баня в новопостроена сграда

Много е важно да изясним кой ремонт на баня е по-скъп – този в старо жилище, където се налага значително къртене и подготвителни процеси или ремонт на баня при ново строителство.
Ремонтът на баня в стари сгради излиза с около 20-30% по-скъпо, отколкото ремонт на баня ново строителство. Това е така, защото както изяснихме по-горе къртенето и демонтажът на стари ВиК инсталации изизскват допълнителен труд, което оскъпява проекта. 
От друга страна изграждането на баня в след приключване на нов строеж включва по-малобройни усилия, но в случаите, при които строителят си е свършил добре работата – добре направена ВиК инсталация (главните тръби и щрангове) и е извършил изравняване на стените и пода чрез замазки и мазилки. Ако това не е така ще се наложи майсторите, които ще извършат ремонта на банята Ви да направят изравянване на повърхностите и подмяна на главните щрангове.

Последователност на етапите при основен ремонт на стара баня

Първо ще опишем последователността при основен ремонт на стари бани, след което ще опишем и процедурите отново последователно при изграждане на нова баня в новопосторена сграда

Къртене, изнасяне, извозване

Този процес отнема няколко дни работа (в зависимост от квадратурата на банята и спецификата на самата баня). Първото нещо, с което се страртира е демонтажът на вратите с касите, санитарията – демонтират се мивката, смесителите, тоалетна, душът, бойлер, огледала и т.н, така че нищо да не пречи на следващият процес от ремонта – къртенето. Чрез къртенето се отстраняват старите плочки и лепилото, с което са залепени, както и според индивидуалните изисквания на новата баня се правят отвори и канали за новата ВиК инсталация и тръбите. Вече в зависимост от същината проекта за новата баня при нужда се прави структурна промяна на главните тръби и съединения на отводнителните канали. Това се налага например ако в новата баня тоалетната чиния или мивката ще се намират на различно местоположение от предходния вариант. Къртенето трябва така да се извърши, че цялото помещение да бъде оголено „до основи“, така че товата санитария и лепила да бъдат залепени върху здрава и не ронлива основа.

Отстраняване на старото лепило и стара мазилка

Под плочките в старите тухлени кооперации има мазилка, която понякога достига до 7-8 см и е доста ронлива. Задължително е тя да бъде премахната, докато се стигне до здравата основа, за която споменахме по-горе. В не редки случаи се налага и основно къртене на пода, за бъде свалено нивото на пода. Това е типично, когато имаме работа с много стара къща или кооперация, строена преди повече от 40-50 години.Друг често срещан вариант е и събарянето на стени, поради много лошото им състояние и невъзможността да се извършва каквато и да е било работа върху тях. Това изисква задължителното им събаряне. След като тези стени бъдат съборени на тяхно място се зидат нови стени.

Подмяна на ВиК инсталацията, подмяна на старите вертикални или хоризонтални шрангове

След като се свалят плочките, лепилото и старите мазилки се прави цялостна подмяна на ВиК инсталацията като за целта ако има съгласие от съседите в горните и долните жилища се подменят и вертикалните шрангове. Подмяна на ВиК тръбите в пода също е препоръчителна. В зависимост от новия проект са правят и нови сифони, което налага значително преобразяване на подовите тръби и водопровдни връзки. Много е важно преди изграждането на ВиК инсталацията да са предвидени новите местонахождения на новите санитарни уреди и бойлерът, за да може водопроводчика да е наясно с изграждането й. Това са бойлера, пералнята машина, структурите за граждане, душ смесителите и т.н.

Електроокабеляването

За целта също е много важно местонахождението на всеки консуматор на електроенергия по новия проект, за да може електротехникът да полоожи правилно кабелите. Тук искам да се спрем на нещо много важно – броят на токовите кръгове, които ще захрабват нова баня. Най-добре би било бойлерът и пералнята да се захранват с отделни токови кръгове или в краен вариант само с един, но за този токов кръг трябва да се предвиди такъв предпазител и окабеляване, че да бъде съобразено с мощността на крайните консуматори. В случай, че за бойлера и пералнята машина ще се използват два отделни токови кръга то спокойно могат да се монтират предпазители с ампераж 25A и сечение на проводниците 2.5мм, а в случай, че двата уреда ще са на един токов кръг предпазителят трябва да е с минмум капацитет 32А и сечение на проводника 4мм

Изправяне на стени чрез замазки, мазилки и влагоустойчив гипсокартон. Обличане с гипсокартон на главните тръби

Изправянето на стените при ремонт на банята се прави чрез полагане на мазилки, подови замазки и влагоустойчив гипсокартон, който картон се лепи директно за стената с лепила и дюбели или се правят гипсокартонови конструкции. Кухите гипсокартонови конструкции служат също при вариант, където ще се монтира вентилатор, смесител с душ за вграждане, термостатичен смесител, душ пита, както и с конструкцията ще се „облекат“ главните тръби на ВиК инсталацията. При желание от клиента тавана също се прави на конструкция с гипсокартон, където има възможност да се монтират лунички за осветление или скрито LED осветление. Направата на замазката на пода, по-точно наклонът е от изключително значение за ремонтът на всяка баня.От замазката зависи правилното оттичане на водата към сифоните. След замазката и изправянето на стените всички повърхности с изключение на тавана се обработват с хидроизолационни материали, след които се полага и грунд, който ще спомогне за доброто сцепление межди повърхостите и лепилото за плочките.

Лепене на плочките – най-трудната и значима част от всеки ремонт на баня

Лепенето на плочките в банята е най-трудоемкият процес в целият ремонт на банята. Този процес изисква много точно око, професионализъм и най-важното солиден практически опит. Усвояването на този занаят за постигане на едно прилично ниво като майстоr за ремонт на бани в повечето случаи изисква няколко години практическа дейност. Както в много статии сме писали ремонтът на банята е един от най-трудните занаяти, които малко майстори могат да усвоят до съвършенство. Един от тънките моменти е правилно да се нагласят нивата на оттичане ако в проекта има повече от два сифона. За целта се прави изкривяване на равнината на лепене на плочката, така че на точните места да се предвидят кривините в равнината на нивата на плочките. Размерът на самата плочка тук играе съществено значение – колкото е по-малка плочката толкова по-лесно става. Другото много трудно нещо е ремонт на баня с няколко вида плочки – с различна големина и цветове.

Направа на тавана на банята

Тук вариантите по нищо не се различават от таваните на останалите помещения, с едно изключение – за ремонт на тавана в банята се използва влагоустойчив гипсокартон. Дали клиента ще избере вариант с окачен таван от гипсокартон, ламелен (растерен таван), опънат таван или таванът просто ще се шпаклова и боядисва си е изцяло в решението на клиента.

Монтаж на санитария, електроуреди и аксесоари в банята

След като сме залепили плочките и сме ги фугирали, съответно и изсъхнало идва ред на монтажът на всяка една санитария – мивки, смесители, мебелировка за баня, огледала, тоалетна чиния, биде, вана, прагове, бойлер, вентилатор, вратите.

https://www.eluslugi.bg – Електротехник Пловдив Електроуслуги – Ел техник Ел услуги.
https://www.eltehnik.eu – Електротехник Пловдив Ел техник Ел услуги Изграждане на Електроинсталации.
https://www.homerepair.bg – Ремонти Пловдив, Вътрешни и външни ремонти, Строителни ремонти, Довършителни ремонти, Ремонт на баня, Електротехник.
https://www.osnovenremont.bg – Ремонти Пловдив, Основен ремонт на жилища, Основен ремонт на баня, Вътрешни и външни ремонти, Довършителни ремонти, Ремонт на баня, Електротехник.
https://www.remontniuslugi.bg – Ремонти Пловдив, Вътрешни и външни ремонти, Строителни ремонти, Довършителни ремонти.
https://osnovenremont.eu – Ремонти Пловдив, Основен ремонт на жилища, Основен ремонт на баня, Вътрешни и външни ремонти, Довършителни ремонти.
https://www.elektrovik-plovdiv.eu – Електротехник Пловдив Електроуслуги – Ел техник Ел услуги, ВиК услуги Водопроводчик.
https://www.plovdiv-remonti.com – Строителни ремонти, вътрешни и външни строителни и довършителни ремонти.
https://www.remont-plovdiv.com – Вътрешни и външни строителни ремонти. Основен ремонт на жилища. Основен ремонт на баня.
https://www.remonti-plovdiv.eu – Строителни и довършителни ремонти Пловдив. Предлагаме всички видове вътрешни и външни строителни ремонти.
https://www.elektrotehnik-plovdiv.eu – Електротехник Пловдив. Електроуслуги от квалифицирани и опитни електротехници. Аварийни електроуслуги, диагностика и остраняване на електрически повреди.
https://www.plovdiv-remonti.eu – Ремонтни услуги за гр. Пловдив и близките населени места. Висококачествен основен ремонт на Вашите жилища и корпоративни обекти.
https://www.elektrotehnik-plovdiv.com – Електроуслуги от професионални електротехници. Ремонт и профилактика на електроинсталации, подмяна на всички елементи от електропреносните Ви мрежи. Подмяна на ел. табла, контакти, предпазители, осветителни тела. Цялостна подмяна и ремонт на електроинсталации. Външно и вътрешни електро и структурно окабеляване.
https://www.remonti.elektrovik-plovdiv.eu – Електро и ВиК услуги, Основен ремонт на баня. Вътрешни и външни строителни ремонти. Монтаж и демонтаж на мебели.

За връзка с нас:

Свържете се с нас чрез Messenger, изпратете Вашето запитване като посетите нашите страници:

FACEBOOK
https://www.facebook.com/HomeRepairPlovdiv
https://www.facebook.com/elektrovikplovdiv
https://www.facebook.com/stroitelenremontplovdiv
https://www.facebook.com/eluslugiplovdiv
https://www.facebook.com/eltehnikplovdiv
https://www.facebook.com/osnovenremont
https://www.facebook.com/osnovenremontplovdiv

https://twitter.com/HomeRepair_Bg
https://twitter.com/Nikolaj37871829
https://www.linkedin.com/in/nikolay-petrov-419623198/

REDDIT

https://www.reddit.com/user/HomeRepairPlovdiv
https://www.reddit.com/user/Eltehnik-Plovdiv

Behance

https://www.behance.net/remonti-plovdiv
https://www.behance.net/eltehnik
https://www.behance.net/osnovenremont
https://www.behance.net/eluslugi
https://www.behance.net/osnoven_remont
https://www.behance.net/remontniuslugi
https://www.behance.net/elektrovik

LINKTREE

https://linktr.ee/osnovenremont
https://linktr.ee/homerepairremonti
https://linktr.ee/eluslugi

DRIBBBLE

https://dribbble.com/homerepair-bg

ARCHIVE.ORG

https://archive.org/details/@homerepair_bg

MEDIUM

https://medium.com/@nikolaypetrov300
https://medium.com/@eltehnik_plovdiv
https://medium.com/@osnovenremont
https://medium.com/@eluslugi_plovdiv
https://medium.com/@remontni_uslugi
https://medium.com/@osnoven_remont

https://www.flickr.com/people/196671975@N02/

https://www.flickr.com/people/196681692@N04/

https://www.flickr.com/people/196681752@N04/

https://www.flickr.com/people/196681692@N04/

https://www.flickr.com/people/196736388@N08

https://www.flickr.com/people/196675774@N04/

https://www.flickr.com/people/196664945@N07/

https://lwccareers.lindsey.edu/profiles/3037346-home-repair

https://lwccareers.lindsey.edu/profiles/3037354-eltehnik-plovdiv

https://lwccareers.lindsey.edu/profiles/3037355-osnoven-remont

https://lwccareers.lindsey.edu/profiles/3037376-eluslugi-plovdiv

https://lwccareers.lindsey.edu/profiles/3037378-remontni-uslugi

https://lwccareers.lindsey.edu/profiles/3037381-onoven-remontbg

https://lwccareers.lindsey.edu/profiles/3037383-elektro-vik

https://www.twitch.tv/homerepair

https://www.twitch.tv/eltehnik

https://www.twitch.tv/osnovenremont

https://www.twitch.tv/eluslugi

https://www.twitch.tv/remontni_uslugi

https://www.twitch.tv/osnovenremontbg

https://www.twitch.tv/elktrovik_plovdiv

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *