Ел техник Пловдив Професионални Електроуслуги

Професионални електроуслуги от квалифицирани и опитни Електротехници

За връзка с нас:

https://www.eltehnik.eu

https://www.eluslugi.bg

https://www.elektrovik-plovdiv.eu/

Проектиране и изграждане на качествени и надеждни електрически инсталации. Външно окабеляване, монтаж на външни ел. табла и осветление.

Нашият екип е изграден от опитни електротехници, които имат дълъг стаж в изграждането или подмяната на домашни и корпоративни електроинсталации. Притежаваме солиден опит в монтажа на най-различни електрически табла – монофазен и трифазен ток, в инсталирането на ключове и контакти, осветителни тела, LED осветление, девиаторни ключове и контакти, външно осветление, електроокабеляване, мрежово окабеляване. Извършваме смяна на токови кабели на всякакъв вид електроуреди и машини за промишлеността.

Проектиране на електропреносна мрежа

Преди всяко изграждане и монтаж на електоинсталация е изключително важно електротехникът /електротехниците да я проектират правилно и съобразено с нейното предназначение. Преди всеки ремонт правим обстойна консултация с нашите клиенти, относно какви електроуреди и крайно тела ще захранва всеки токов кръг от съответната електроинсталация, като се съобразяваме с всички изисквания и нужди на нашите клиенти. От изключително значение е преди всеки електро-ремонт да сме наясно за абсолютно всяка потробност от дадения проект. След като сме се уверили, че сме покрили всяка подробност правим цялостен проект по изграждането на електроинсталация, съответно изготвяме списък с всички електроматериали и образуваме цеонообразуване – труд и материали.

Качествен ремонт и монтаж на електроинсталации

Електроинсталацията е един от основните елементи на всяка сграда, такава е й ВиК инсталацията. За това е изключително важно тя да бъде изградена професионално от компетентни ел. техници с правилното електрооборудване. Електроинсталациите, ВиК инсталациите и водоснабдяването са основните структурни елементи в една сграда, след тяхната реализация се прави ремонт на всичко останало. Ето защо и изграждането на тези инсталации се прави в най-ранният етап от всеки съвременен ремонт. В случаят говорим за основен ремонт на новопостроена сграда или основен ремонт на стара сграда след изкъртване и демонтаж на старите ВиК и Ел. инсталации.

В случай, че става въпрос за къртене на търговски помещения или апартаменти ( преработка или новизграждане на ел. инсталация ) извършваме наколко процедури, в зависимост от спецификата на проекта – рязане на канали в тухлите и бетона за нови контакти, ключове, окабеляване, кабелни връзки и конзолни кутии. На практика вече говорим за новоизграждане на електроинсталация, а не за преработка.

Оторено и скрито окабеляване

Поради сложността на инсталацията отвореното окабеляване има неоспоримо предимство. Може лесно да се монтира на всякаква повърхност и не се налага по-нататъшен ремонт на такива помещения. Такъв вид отворено окабеялване не е за предпочитане за жилищни помещения – едно, че визуално не е приятно и второ не е практично. Но ако извършите скрито окабеляване, това е доста труден процес, който ще изисква по-нататъшен ремонт на помещенията.

Канали за кабели

Вкопаване на конзолни кутии

Ел. инсталация и окабеляване монтирани в гипсокартонови конструкции и окачени тавани

В случи, при които се прави монтаж на ел. инсталация и окабеляване на помещения, предвидени с т.нар гипсокартонови куфари, окачени и растерни тавани в повечето случаи изобщо не е нужно да се кърти за канали и отвори, кабелите, контактите и ключовете се монтират в гипсокартона. За контактите и ключовете се правят кръгли изрезки в гипсокартона и в тях се закрепват специални конзоли за гипсокартон, в които се монтират контактите и ключовете.

Конзолна кутия за гипсокартон

Реизграждане на електроинсталации в складове

В повечете случай при новоизграждане на ел. инсталация в търговски помещения, складове или халета в сучаи, при които старите кабелни трасета, конзолните кутии, контактите и ключовете не са вградени в стените и тавана – не се налага никакво къртене за кабелни трасета и всички останали елементи от мрежата, кабелите се полагат и закрепят по таваните и стените, а контактите и ключовете се монтират външно. В този случай говорим за тъй наречената “Открита електроинсталация”. При такъв вид инсталации кабелните трасета обикновенно се полагав в PVC кутии или гофрирани тръби, които се закрепят предварително към стените и тавана.

кабелни канали PVC кутии

В други случаи също е възможно окабеляването да става с открит монтаж. Един от начините за инсталирането на отворено окабеляване става посредством монтаж на PVC профили и цокли, в които се полагат кабелните линии.

Извършваме и всякакъв вид строително-ремонтни и довършителни услуги

Когато Ви се налага цялостен ремонт на жилище, къща или търговски помещение не се налага да търсите услугите на различни майстори. Ние се стремим да улесним нашите клиенти, като предлагаме пълен пакет ремонтни услуги на нормални цени, професионално изграждане и изключително приятно и комфортно общуване с нас.

Изпълняваме всички видове ремонтни дейности и услуги както в сферата на електроремонтите, така и в сферата на комплексните строителни ремонти като:

Ел. техникът / техниците трявбва да са предварително наясно каква е крайната цел

Преди изграждането на всяка една нова електроинсталация е от първостепенна важност да сте наясно какъв вид искате да придобие Вашето жилище или каквато и да е било друга сграда – къде ще се намират всички консуматори на електроенергия, къде искате да се намират контактите, ключовете, осветителните тела, аксесоарите, съответно всеки електроуред, led осветление и т.н., така че ел. инсталaцията да се планира и изгради по най-правилния и ефективен начин за Вашите нужди. Електротехникът трябва да знае всякаква подробност, за да се получи едно към едно всичко, което сте си представили предварително. Едва тогава, когато електротехникът вече е запознат с нуждите на клиента може да се пристъпи към определения ремонт.

За да извършим всичко професионално и компетентно, от което нашите клиенти да бъдат напълно доволни се стремим от началото до края да изпълним всички ремонтни дейности в предвидения срок с голяма прецизност и точност, така че крайният резултат да е една добре структурирана и ефективна ел. инсталация.

Какви материали са нужни при изграждането на една ел. инсталация

За изграждането на всяка една електроинсталация се изполват стандартни елемементи с различно предназначение, без значение дали става въпрос за ел. инсталация с трифазен или монофазен ток. Базовите компоненти са:

  • Апартаментно табло или разпределително табло (за вкопаване или свободен монтаж);
  • Главен предпазител/бушон (дефектнотокова защита);
  • Авт. предпазители (по един предпазител за всеки токов крък);
  • Електромери;
  • Проводници, кабели с различни сечения;
  • Конзолни и разпределителни кутии (за отделните връзки);
  • Най-разнообразни контакти и ключове;
  • Осетителни тела;
  • Токоизправители;
  • LED осветление;
  • Различни по предназначения превключватели (например за бойлера, вентилатор за баня и др.).

При по сложни инсталации се използват и:

  • Релета за напрежение;
  • UPS;
  • Генератори;
  • Резервно захранване;

За всеки токов кръг се използва по един автоматичен прекъсвач с определено предназначение, в зависимост от предвидените електроуреди, които ще обслужва този токов кръг. Например за токови кръгове, които ще обслужват осветлението в дадено жилище се използват авт. предпазители с номинал на тока 10А, 16А, 20А, а за проводници се използват двужилни кабели със сечение 1,5мм2. Токите кръгове за контактите трябва да бъдат с номинал на предпазителите 20A или 25A и сечение на кабела 2.5мм2, при положение, че мощността на консумиране на електроенергия на крайните уреди консуматори на тези токови кръгове няма да надвишава 3-3,5 kW. За електроуреди с мощност над 3.5 kW се използват предпазители с номинал на тока 32А, 40А и сечение на кабела 4мм2. При битови условия такива мощни електроуреди обикновенно са готварска печка, фурни, бойлери, мощни климатици, готварски плотове, перални и сушилни машини.

Трижилен проводник – монофазен ток
5 жилен проводник за трифазен ток

Схема на ел. табло при монофазен ток

Схема на ел. табло при трифазен ток

Електроуслуги

Извършваме всички видове електроуслуги, независимо дали става въпрос за изграждане на сложна електроинсталация или монтаж на само един контакт:

  • Изграждане на електроинсталации монофазен и трифазен ток (220v . 380v)l
  • Ремонти и монтажи на електрически табла, смяна на авт. предпазители, монтаж на релета за напрежение, електромери;
  • Ремонт и монтаж на ключове, контакти и осветителни тела, led осветление.
  • Отстраняване на неизправности по електрическата мрежа;
  • Окабеляване и прокарване на кабелни трасета (външни и вътрешни) – монофазен и трифазен ток;
  • Смяна и монтажи на елементите от ел. мрежата;
  • Строително ремонтни дейности по електро мрежата;
  • Монтаж на захранващи кабели на електроуреди;
  • Монтаж на бойлери, съдомиялни, перални и сушилни машини;
  • Монтаж на вентилатори за баня;
  • Монтаж на резервно захранване;
  • Монтаж на вътрешно и външно градинско осветление;
  • Електроремонти на общи жилищни сгради

Гарантираме Ви висококачествена работа и изпълнение в кратки срокове на достъпни цени. Комуникацията с нас е изключително лека и приятна!

Цени на електроуслуги

Цените на предлаганите от нас електроуслуги са средните за предлаганите в бранша. Почти всички цени за услуги, които предлагаме са фиксирани със средностатистическите. При индивидуални проекти предлагаме и отстъпки, в зависимост от сложността и количеството.

Всички услуги, които предлагаме са професионални и с увереност твърдим, че сме едни от най-добрите в бранша.

Как работим

В нашите страници за връзка с нас сме предоставили мобилен номер за директна връзка, както и email адрес и кратка контактна форма, в които може да опишете проблема си. От нас ще получите отгвор в най-кратки срокове. При евентуално съгласие от Вас да ни наемете да извършим Ваш проект или услуги – правим уговорка в определен ден и час за оглед.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *