Ремонт на баня Пловдив. Строителни ремонти, вътрешни и външни строителни и довършителни ремонти. Основен ремонт на баня

Цялостен ремонт на баня в гр. Пловдив и Пловдив (област)

Екипът на:

предлага изключително качествени и надеждни и цялостни строително-ремонтни услуги при Основен ремонт и/или новоизграждане на баня. Всяка една задача при нас стартира с оглед и консултации с нашите клиенти, за това как най-добре би протекал техния ремонт на банята. След като се уточнят всички детайли по проекта за ремонт на Вашата баня нашият екип стартира работния процес според уговореното време с Нашите клиенти. Основната ни цел е да бъдем максимално полезни за нашите клиенти и на първо място залагаме на качественото и професионално изпълнение при всеки един ремонт, който ни е възложен за изпълнение.

Качествен ремонт на баня

Стартирането на ремонт на баня започва с цялостно къртене на стените и пода, демонтаж на електроуредите (бойлер, вентилатор) , демонтаж на моноблок, мивка, смесител, душ, старите шрангове, тръби, съединения, гипсокартон и др. Всичко ненужно и старо се демонтира, за да може банята Ви да е подготвена за монтажът и вграждането на новите материали.

Мазилки за изравняване на помещението при ремонт на баня

След като банята е изкъртена, изчистена и подготвена за изграждането на новия интериор следва нанасянето на изравняващи мазилки в помещението, които има за цел да направят стените идеално гладки. Този процес може да се постигне и с монтаж на влагоустойчив гипсокартон, в зависимост от предпочитанията на клента, а и в редки случаи за изравняване на стените, подари голели кривини по-подходящ вариант би бил гипсокартонът.

Лепене на плочки в банята

Нашите майстори за ремонт на баня са с дългогодишен практически опит и реализиране на голям брой ремонти на бани, лепене на плочки, монтаж на стенни облицовки от камък, което означава, че възлагайки задачата на нас ще бъдете сигурни, че ремонтът на Вашата баня ще бъде изпълнена на високо ниво от професионалисти и крайният резултат ще бъде отличен.

Процеса по лепене на плочки стартира със зазфравяване на основата чрез нанасяне на грунд и полагане на хидроизолация (хидроизолационна смес, маншети, хидроизолационни ленти за ъгли), при което основат преди лепенето на плочките ще бъде идеална и готова.

Ремонтите на баня трябва да бъдат изпълнявани само от хора с опит и практика

Когато говорим за основен ремонт на баня трябва задължително да подчертаем, че тези видове ремонти са едни от най-трудните за изпълнение в строително-ремонтните дейности. При извършването на един ремонт на баня, независимо дали става дума за изграждане след ново строителство или основен ремонт на стара баня трябва да се вземат напредвид изключително много фактори, които ще изброим след няколко редове.

Ремонтът на банята е най-добре да се направи през топлите месеци на годината, защото това ще спести не малко време между различните процедури при извършването на ремонтът. Когато се нанасят различните пластове по стените и пода е нужно технологично време, през което се оставят нанесените смеси да изсъхнат. Колкото е по-топло времето, толкова по-бързо изсъхват пластовете. Например при нанасянето на изравняващи мазилки и лепила, които служат за един вид нивелация и постигане на прави равнини е нужно от минимум 48 часа през лятото и 36-52 часа през зимата за изсъхване преди да бъдат нанесени следващите слоеве.

Видове нанасящи се пластове и технологчно време за тяхното изсъхване при ремонт на баня

След цялостното изкъртване на банята и подготовката на стените и пода за нивелиране и изравняване с мазилки и лепила за баня третираме основата с дълбокопроникващ грунд (24-36 часа съхнене), който ще изиграе ролята на здрава спойка между основата стените (тухла, бетон, стара мазилка) и първият слой “вароциментова мазилка“. Нейното технологично време за изсъхване през пролетта и лятото на мазилката е около 24-48 часа, а през есента и зимата 48-68 часа. След този период от време можем да нанесем следващият контактен слой – хидроизолацията (съхнене 48-52 часа). След като хидроизолацията е изсъхнала идеално можем да пристъпим към същинската част – лепенето на плочки в банята.

Технологично време за изакване след като сме залепили плочките в банята.

При всеки един ремонт на баня един от най-важните моменти за всеки майстор е лепенето на плочките по стените и пода. След като плочките са залепени се оставят от 48 до 96 часа съхнене на лепилото преди да третираме с фугин.

Как извършваме ремонтът на баня?

Първото нещо, което правим при един основен ремонт на баня (реновиране на стара баня) е да изкъртим всичко до тухла или бетон, при условие, че това е възможно:

  • Къртене и изчистване на старите плочки, мазилки и пода. В някои случаи ако мазилката е здрава не е нужно тя да се изкъртва изцяло, а само в не здравите участъци и местата, където тя буквално пада;
  • Къртене на врати, прозорци, преградни стени, прагове и др. препятствия, които се налага да се отстранят според новия дизайн на Вашата баня;
  • Демонтаж на старата вик инсталация и подмяната и с нова ВиК инсталация (подмяна на главните щрангови, подмяна на сифони и водопроводни тръби);
  • Полагане на дълбокопроникващ грунд на всички стени. Грундът ще спомогне за слепването на основата към следващият слой, който нанасяме след изкъртването свалянето на старите покрития;
  • Измазване на всички стени с варо-циментова мазилки или цимент. Това правим с цел да дадем правилната геометрия на помещения и изравняване на всички стени на самата баня. В не малко случаи и изправянето на стените извършваме чрез лепене на влагоустойчив гипроскартон;
  • Нанасяне на хидроизолация преди лепенето на плочките. Има няколко вида хидроизолационни смеси, които се използват при ремонт на банята, като една от най-използваната е ХИДРОЗОЛЪТ (1:1 сухасмес и течна смес). В зависимост от видът на хидроизолацията (полачане чрез маламашка или с четка) – нея нанасяме непосредствено преди лепенето на плочките. Монтираме и хидроизолационни ленти по всички ъгли на помещението, освен в ъглите между тавана и стениете. Полагаме и хидроизолационни маншети около всички тръби, за да запечатаме всички критични точки, от които може да проникне влага;
  • Лепене на плочките, обръщане на ъгли или прозорци с алуминиеви профили;
  • Фугиране и изчистване;
  • Монтаж на моноблокове, мивки, смесители, огледала, елекроуреди и др.

Много е важно да уточним, че за изправянето на стените в баня зависи дали самото помещение изобщо е с прави ъгли, защото е възможно самото помещение да не е с прави ъгли. Колкото са по-изправени стените и е постигната идеална равнина, толкова по-ленсо ще бъдат залепени и плочки. Важното е всички стени да бъдат измазани максимално, за да постигнем гладък и симетричен ефект на самото помещение, доколкото е възможно разбира се.

Материал, с който се измазват стените при ремонт на банята

Материалът, с който измазваме стените в банята е съставен от вар и цимент – готови смеси. Това се прави само, когато стените са изкъртени до тухла или до стара мазилка, които преди това сме ги третирали с една ръка дълбокопроникващ грунд, който грунд ще спомогне за доброто степване на мазилката до по-задния слой или основа на помещението.

В друг случай в условия на ново строителство, когато помещението вече е изпвавено с варо-циментова мазилка, но не е постигнато идеално изправяне на стените в баня – нанасяме тънък слой лепило за плочки, колкото да изправим идеални стените. В този случай е възможно и пропускането на грундиращото нанасяне, но е препоръчително за по-голяма сигурност преди тънкия слой лепило за плочки да нанесем и дълбокопроникващ грунд.

След кати са минали 24-48 часа и изравняващият слой лепило и изсъхнал пристъпваме към лепенето на плочките по стените и пода.

Проложението на гипсокартон при ремонт на баня

Влагоустойчивият гипсокартон за баня се използва за изграждане на конструкции около ВИК тръбите в банята, изправяне на стени, преградни стени, постигане на определена геометрия и дизайнерски фигури в помещението, изграждане на окачен таван с лунички за баня.

ВиК инсталацията

Тръбите на ВиК инсталацията се подменят в процеса на къртенето на баня. Сифоните се подмянят преди да направим подовата замазка. От изключителна важност е всеки наш клиент да знае какво ще бъде разположението на всеки едим елемент от банята, за да можем да проектираме и монтираме максимално прецизно всеки един елемент от ВиК инсталацията, преди нанасянето на изравняващите мазилки и замазката на пода.

https://www.edocr.com/user/homerepairremonti
https://www.edocr.com/user/eltehnikplovdiv

https://www.theverge.com/users/HomerepirRemonti

https://peerj.com/homerepair/

https://weheartit.com/homerepair_remonti

https://www.sbnation.com/users/HomerepirRemonti
https://www.sbnation.com/users/eltehnik

https://www.spoke.com/companies/home-repair-63c5893d0033151fd203e8a7
https://www.spoke.com/companies/63c58aaefcd2f4052900cd74

https://profile.hatena.ne.jp/homerepairremonti/

https://www.designnominees.com/profile/homere-repair-remonti
https://www.designnominees.com/profile/eltehnik-plovdiv
https://www.designnominees.com/profile/osnoven-remont-eood

https://www.slideserve.com/Nikolay4
https://www.slideserve.com/eltehnik
https://www.slideserve.com/osnovenremont
https://www.slideserve.com/eluslugi

https://www.bark.com/en/us/company/remonti-plovdiv-ltd/eBjqw/
https://www.bark.com/en/us/company/eltehnik-plovdiv/DOVn6/
https://www.bark.com/en/us/company/osnoven-remont-pld-ltd/aqlGG/
https://www.bark.com/en/us/company/eluslugi-plovdiv-ltd/8kQv1/
https://www.bark.com/en/us/company/remontni-uslugi-pld/wRn0R/
https://www.bark.com/en/us/company/osnoven-remont-plovdiv-ltd/1YLwR/
https://www.bark.com/en/us/company/elektro-vik-plovdiv/kXn3A/

https://brandfetch.com/homerepair.bg
https://brandfetch.com/eltehnik.eu
https://brandfetch.com/osnovenremont.eu
https://brandfetch.com/eluslugi.bg
https://brandfetch.com/remontniuslugi.bg
https://brandfetch.com/osnovenremont.bg
https://brandfetch.com/elektrovik-plovdiv.eu

https://zenwriting.net/q78pd0t0nk
https://zenwriting.net/rdmwzthlf7

https://myfists.com/profile/59002

https://www.politichatter.com/homerepair
https://www.politichatter.com/eltehnik

https://www.zotero.org/homerepairplovdiv

https://hubpages.com/@nikolaypetrov
https://hubpages.com/@eltehnikplovdiv

https://www.ted.com/profiles/37761638
https://www.ted.com/profiles/40211376
https://www.ted.com/profiles/40211440
https://www.ted.com/profiles/41095182

https://nanohub.org/members/390043

https://moz.com/community/q/user/home_repair

Eltehnik

https://devnet.kentico.com/users/525230/nikolay-petrov
https://devnet.kentico.com/users/525231/nikolay-petrov
https://devnet.kentico.com/users/525233/nikolay-petrov
https://devnet.kentico.com/users/525234/nikolay-petrov
https://devnet.kentico.com/users/525235/nikolay-petrov
https://devnet.kentico.com/users/525236/nikolay-petrov
https://devnet.kentico.com/users/525237/nikolay-petrov

https://www.affilorama.com/member/homerepair_remontis
https://www.affilorama.com/member/eltehnik_plovdiv

https://app.lookbook.nu/homerepair

https://app.lookbook.nu/user/11153716-Nikolay

http://www.socialbookmarkssite.com/user/homerepair/

https://www.dohtheme.com/community/members/homerepair.48660/

https://www.storeboard.com/homerepitremonti
https://www.storeboard.com/eltehnikplovdiv
https://www.storeboard.com/osnovenremontplovdiv
https://www.storeboard.com/eluslugiplovdiv
https://www.storeboard.com/remontniuslugiplovdiv
https://www.storeboard.com/osnovenremontpld

https://www.storeboard.com/elektrovikplovdiv2

https://www.storeboard.com/elektrovikplovdiv

https://www.storeboard.com/elektrotehnikplovdiv

https://www.storeboard.com/plovdivelektrotehnik

https://www.storeboard.com/plovdivremontiltd
https://www.storeboard.com/remontiplovdiv
https://www.storeboard.com/remontplovdiv

https://www.storeboard.com/plovdivremont

https://www.csslight.com/profile/home-repair-remonti

https://www.designspiration.com/nikolaypetrov300/

https://www.thegreatapps.com/home-repair-remonti

https://paper.li/homerepair

https://www.seenit.in/homerepair

https://stemedhub.org/members/20171

https://www.meetup.com/members/381722876/

https://uberant.com/users/homerepair

https://www.wattpad.com/user/homerepair

https://www.sooperarticles.com/authors/732132/nikolay-petrov.html

https://sketchfab.com/homerepair

https://www.boredpanda.com/author/homerepair_remonti/

https://appagg.com/users/358089

https://www.sitejabber.com/reviews/homerepair.bg

https://www.smore.com/0r16z

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *