Основен ремонт на апартамент Довършителни ремонти Електроуслуги

упка на ново жилище и стартиране на ремонтни дейности

Мйстори за строително-ремонтни услуги и довършителни работи гр. Пловдив

Основен ремонт на жилища, търговски обекти, магазини, хотели – www.osnovenremont.eu

Основен ремонт на жилища, търговски обекти, магазини, хотели – www.osnovenremont.eu

Електроуслуги, електромонтажи, ремонт и подръжка на ел. инсталации от опитни ел техници – www.eltehnik.eu

Често при покупка на ново жилище се налага да се извърши основен ремонт, преди да се нанесете. В не малко случаи ремонтът ще е изключително обстоен, ще се наложи демонтаж и изкъртване на абсолютно всичко ненужно и старо – къртене на баня, тоалетна, остраняване на старите врати и прозорци. В редки случаи и отваряне на допълнителни отвори в стени за врати и прозорци.

Майсторите от Osnovenremont.eu / HomeRepair.eu / Eltehnik.eu предлагат редица ремонтни услуги на тяхните клиети, свързани с извършването на комплексни ремонтни дейности и довършителни работи на апартаменти и къщи, бизнес и обществени сгради, хотели и магазини. В следващите редове ще опишем всяка стъпка от един обстоен и комплексен, съвременен ремонт, който включва редица строително-ремонтни дейности, без които не може.

Завършени проекти

На първо място вече изяснихме, че при почти всяка покупка на жилище (тухлено или панелено) в повечето случаи има нужда от основен и цялостен ремонт, в редки случаи от малки процедури по освежаване и реновиране като например: боядисване, смяна на врати и нещо не толкова голямо като изработка.

В горните редове изяснихме първоначалните стъпки по започване на ремонта, което включва къртене и изхвърляне на строителните отпадъци. Това не е сложен процес, но изисква много работа и време ако говорим за едно съществено къртене на стара къща или голям обект.

Изправяне на стени, мазилки, сухо строителство, подови замазки, подготовка на банята за полагане и монтаж на новите материали

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е 0-02-05-1eafe1abf6db23f617bcd547a128709d346042195250eafe7adecc7e8d19beeb_960a65e2038b25c3.jpg

Изправяне на стени

Навярно всеки един от нас, нанасяйки се в нов дом се е сблъсквал с проблема с неравните стени. Това на практика е най-често срещания проблем във всеки втори стар апартамент или отдавна закупена постройка.

Ние имаме решение за неравните стени във Вашата къща или апартамент!

Изправянето на стени се извършва с полагането на мазилки, шпакловки и/или с гипсокартон, гипсокартонови конструкции или в редки случаи и с тухли. Тук майсторлъкът и опитът на човека, който ще извършва изправянето е от изключителна важност. След изправянето на стените се полага всичко останало. Изправяне на пода със замазки / саморазливни или други видове /.

Електроинсталация

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е 20220806_155817-scaled.jpg

След като приключихме с къртенето, извхърлянето на ненужния строителен материал, изправихме стените идва ред на структороопределящите строителни-дейности – Електроинсталации и ВиК инсталации. При ново строителство ако строителя не е завършил сградата до ключ, при което купувачът на жилището да се нанесе на готово ще Ви се наложи да изградите вътрешното окабеляване и ел. инсталацията, както и ВиК тръбопроводите и връзките с баня, кухня и мокри помещения. В не малко случаи при завършване на грубия строеж строителят оставя това на купувачите на съответните жилища, разбира се ако не е договорено друго.

ВиК и Ел. инсталациите не са лесен процес за изграждане. Те изискват много познания и опит, който само опитни техници притежават. Не ви съветваме да извършвате подобни дейности на собствена глава, защото няма да стугнете до никъде и при всички случаи в крайна сметка да потърсите опитни майстори.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е ViK-Kolmax.bg4_.jpg

ВиК и Ел. инсталациите сами по себе си са специфични материи и изискат определени, опит, знания и практика. В един съвременен апартамент за една добра и сигурна електроинсталация трябва да се подходи изключително професионално, а именно да се подберат правилните материали за целта. Можем да разгърнем темата широко, но тук ще се спрем само на най-важното като го опишем в съкратен вид. За целта ще опишем всички нужни материали за изграждането на електроинсталацията, като ще се спрем на нужните материали и процедури по ремонта на един 80кв.м апартамент.

Избор на електроматериали

Електротабло

Електротаблото служи за разпределение на главния ток / партида от доставчика на електроенергия / към всички помещения. Главният кабел на доставчика (монофазен ток 3x12mm) се свързва с ел. таблото с главен бушон/главен предпазител. Главният проводник от доставчика (монофазен ток) има 3 жила, като в повечето случаи са червен, черен, кафяв (фаза), син (нула) и жълт (фаза). “Фазата” се свързва към главния предпазител, който играе ролята и на “дефектнотокова защите”. От него се спира и пуска цялото електрозахранване на жилището. Синият проводни (нула) се свързва със шина или чрез запояване към всичко останали проводници и токови кръгове, коиото ще захранват помещенията в жилището. По същия начин се процедира и със заземяването.

Автоматични предпзители

Към всеки токов кръг се монтира по един предпазител. Има най-различни предпазители, в зависимост от това – съответния токов кръг какво натоварване му е отреден да понесе. За един нормален апартамент, който ще се ползва за семейни нужди в повечето случаи се използват 3 вида предпазители – за осветлението, за контактите и най-мощните за силовите уреди като бойлер, готварска печка, мощен климатик или токов кръг, за който ще се свързват много електроуреди.

Кабели и проводници

Както предпазителите и големината на проводниците е от изключителна важност. За най-слабите кръгове се използват проводници с дебелина от 1.0мм до 2.0мм, в редки случаи и 2.5мм за по-мощно осветление.

Прокопаване на канали и дупки в стените, тавана, пода

В не малко случаи при панелени жилища, на които ще им се подменя цялата ел инсталаци, а и в новопостроени тухлени сгради окабеляването се монтира в прокопани кабелни канали. Ако проводникът не е отт типа “мостов кабел” се изполват гофрирани тръби. За контактите и ключовете на осветлението няма какво да коментираме, там на 100% се пробиват душки в стените.

Монтаж на ключове, контакти, осветителни тела, LED и скрито осветление

След като сме положили всички кабели, монтирали сме конзолни кутии, свързали сме всички токови кръгове правилно и прецизно, монтирали сме каналите за контактите и ключовете преди монтажа на ключове и контакти е нужно да оставим всички останали майстори да си свършат работата. След като всички ремонтни дейности са приключили идва ред и на контактите, осветлението и ключовете.

Във следващата статия ще продължим с ВиК инсталацията ->

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *