Ремонти Пловдив Ствети за основен ремонт

В тази статия ще разясним подробно кои са поетапните стъпки при извършване на един съвременен, строителен ремонт на апартаменти (тухлени и панелени), многоетажни къщи, търговски обекти (заведения, магазини, хотели). Като цяло при всеки вид сгради и помещения ремонтнините дейности не се различават много, но при определени случаи разликите идват от екстериора и външните, фасадни части на недвижимият имот.

Нашите услуги включват широк спектър от услуги за ремонт, преустройство и козметични промени, както за външите, така и за вътрешните интериорни части на всякакъв вид сгради, независимо дали става въпрос за жилищни, търговски и индустриални имоти.

Като наши, основни приоритети са качеството на работа, спазването на срокове и не на последно място договаряне на една нормална и поносима цена за нашите клиенти, която в никакъв случай няма да е с компромисна цел. За всеки ремонт който извършваме влагаме максимално старание, благодарение на знанията и опита, който сме продобили като професионалисти в сферата на строително-ремонтните услуги. Стремим се да бъдем полезни по всякакъв начин на нашите клиенти, като за нас е от особена важност те да бтдат правилно насочени и консултирани по всички възможни въпроси, свързани с техният проект за ремонт.

Вие ни давате идеите си, а ние от своя страна правим всичко възможно те да бъдат осъществени по най-добрия начин, без значение дали става въпрос за малък, козметичен ремонт или комплекесен такъв.

Предлагаме почти всички видове, строително-ремонтни услуги, които включват както базисните услуги – къртене и зидарии, така и т.наречените довършителни ремонти като шпакловане, полагане на най-различни варианти на мазилки, дребни електро и вик услуги, монтаж на всякакви санитарни мебели и електроуреди.

Базисни и основни ремонтни услуги в интериора и екстериора

Както споменахме преди малко, като базисни, ремонтни дейности спадат къртенето и изграждането на зидарии.

Къртене, чистене, извозване на строителни отпадъци

Зидарии.

Задариите или т.нар “суго строителство” са вид конструкции, които могат да бъдат направени с материали като тухли, бетон, стъклени блокове, гипсокартон и др. Зидариите от своя страна са мини форма на груб строеж. Оградите, комините, преградни стени, зидането на врати и прозорци, окачените тавани и др. са своебразен вид зидарии.

ВиК ремонти. Изграждане на ВиК инсталация или направа на някакви промени по вече изгадена водопреносна мрежа

ВиК системата се прави непосредствено след завършека на грубия строеж или след процеса на къртене на стари гради. Тя е една от инсталации във всяка сграда, която на практика ще бъде зазидана или облякана с гипсокартон и е от изключителна важност направата й да бъде професионална и качествено от майстори, които разбират и имат опит от този вид услуги.

Електроинсталации, ремонт на изградена инсталация, окабеляване, мрежово (структурно окабеляване)

Както ВиК инсталацията, така и Ел. инсталацията или по-точно планирането и изграждането й се прави веднага след грубия строеж или къртенето на стари помещения. Тя също има нужда да бъде изградена с определен професионализъм от опитни електротехници. Има съществена разлика при електроиснталации за бита и ел. инсталациите за бизнеса и индустрията, ако говорим за сложни мрежи, които обслужват промишлеността и тежката индустрия. Но затова ще поговорим в следваща статия. На практика една електроинсталация в апартамент или търговски обект като магазин, хотел, дори ресторант няма особено голяма, съществена разлика една от друга, с изключение вида на доставяния ток (монофазен или трифазен) и структурата на инсталацията. Особеностите между 2-та вида ел. инсталации не са много, но все пак имат някои малки разлики.

Ремонт на баня

В ремонтните услуги, една от най-трудоемките процеси е ремонтът на баня и изграждането й. Това е така, защото той включва редица ремонтни процеси, които не са един или два. Това може да се каже, че ще е най-скъпият ремонт, и е разбираемо защо, след като при изграждането на нова баня трябва да се търсят услугите на най-малко 2-ма майстори или един, който да е наистина голям професионалист.

Ремонтът на баня включва следните дейности:

  • Познания за ВиК инсталациите;
  • Полагане на замазки, мазилки, хидроизолация;
  • Нивелация на помещението;
  • Изграждане на гипсокартонови конструкции;
  • Редене на най-различни плочки и фаянс;
  • Направа на окачен таван (не задължително);
  • Монтаж на електроуреди като бойлер, перална, вентилатори и др.;
  • Монтаж на структури за вграждане, душ кабини, душ системи, вани и т.н.;

При ремонт на банята е важно на първо място да помислим за удобството и функционалността. Ще ви опишем най-подробно ремонта на една средностатичстическа баня, представен стъпка по стъпка:

1. Правилно планиране на помещението на банята. Добре е да помислете дали с малко преустройство можете да се направи по-голяма и по-широка баня, или да се направи преградна стена за душ кабина. Наистина вариантите са строго специфични;

2. Къртене на старите плочки и санитария на старата Ви баня. Най-добрият вариант е сичко да бъде премахнато и изчистено до тухла и плоча. Включително и старите тръби на ВиК инсталацията;

3. Проектиране и изграждане на новия водопровод и канализация според вашите, индивидуални нужди. Новите полипропиленови тръби и вградени структури за тоалетни казанчета дават възможност за по-лесно изграждане на новата ВиК инсталация и за по-ефективно използване на пространството. Ако сте планирали и монтаж на душ кабини и вани, които ги е нямало, то ВиК инсталацията има нужда задължително от ново проектиране;

4. Олицоване на тръбите в банята с конструкция от влагоустойчив гипскартон. Новите фабрично грундирани плоскости със стъклен воал дават допълнителна сигурност срещу проникването на влага;

5. Нансяне на хидроизолиране – това задължителен етап, ако искате да имате красива и хубава баня без мухъл в продължение на много години. Хидроизолацията ще предпази не само самата баня, но и съседните на нея помещения;

6. Монтаж на плочки – правилното лепене на плочките е от изключителна важност за отводняването на банята. От изключителна важност е и лепилото за лепене на плочките да е качествени и използвано правилно, от което ще зависи и здравината на залепените плочки;

7. Правилното фугиране на плочките. От една страна фугите ще дадат крайния, визуален ефект на Вашата баня, както и самите фуги играят ролята на защитна роля срещу проникването на влага и образуването на микроорганизми.

8. Монтиране на санитарни мебели, оборудване и електроуреди – монтажът им трябва да е съобразен с всички общоприети норми за височина;

Нанасяне на замазки

Има най-различни видове замазки и самонивелиращи смеси, котио са доброто и лесно решение за всички видове подове, били те в ново или възстановително строителство, плаващи или свързани. В това число спадат видове като армирани, пясъчно-циментови замазки,със и без топлоизолация.

Ремонт и усвояване на тераси

Терасата е едно от помещенията, които имат най-висок процент на важност и поради това винаги трябва да бъдат поддържани в състояние. Независимо в коя част е разположена и какъв е размерът на площта на балкона, той по всяко време може да се увреди. Има много причини и фактори, които могат да доведат до това, включително и резките промени в климатичните условия.

При ремонтирането на тераса може да се наложат различни процедури, всяка една от които има различна продължителност и специфика на работа. Ремонтите на тераси, според нуждите на клиента могат да бъдат от освежаване и боядисване до зидане и превръщане на помещението в кунхня например. В случай, че става дума за трансформиране на помещението в кухня, то при такъв вид ремонт задължителни трябва да се търсят и усугите не само на зидари, но и на водопроводчици и електротехници, които да инсталират нужните инсталации. На практика зидане на балкони и тераси налага да се извършат всички видове ремонтни дейности, които се извършват при ремонти на жилищни помещения.

При основен ремонт на тераси, в случаите, когато се търси само козметичен ремонт могат да се наложат и редица различни дейности, освен шпакловането и боядисването, например – поставянето на парапети, монтажът на топлоизолация, лепене на стенни и подови облицовки и още много други. Във всеки един от тези случаи ремонтните дейности продължават по-дълго и разбира се на по-висока цена, но за сметка на това са важни крайните резултати.

Извършвали сме най-разнообразни ремонти на тераси, от освежителни до съществено преобразуване, което налага нашите клиенти да прибягват до услугите и на зидари, които са част от нашият екип. След краят на всеки ремонт на тераса, благодарение на качествените услуги, които изпълняваме тя се превръща в едно изключително уютно помещение, с модерен интериорен дизайн. Това важи не само за балконите на апартаментите, но също така и на къщите.

Ние като наложили се на пазара за строително-ремонтни услуги предлагаме цялостен ремонт на тераси и балкони на много добри цени и безкомпромисно качество.

Лепене на подови настилки и стенни облицовки

След като сме приключили със замазките по пода и стените, следващият етап от основни ремонт са монтажът на подови настилки, ако се налага и стенни облицовки във вътрешните и външни части на сданието. Пазарът за строителни материали е залят с предложение за много и различни типове настилки и облицовки от най-разнообразни материали като гранитогрес, мрамор, тераков, ламинат, масив и много други.

Лепене на плочки по пода и стените

Лепенето на плочки на пода и стената е доста сериозно начинание, което изисква доста ловкост и усилие и е огромно предизвикатекство за всеки един майстор.

Подготовка на основата

Основата трябва та ка да бъде направена, че тя да бъде чиста, равна, без пукнатини и прахови частици. В повечето случаи се нанасят шпакловки и дълбокопроникващ грунд, който служи за свръзка межди повърхността и лепилото за плочки. От опит знаем, че изборът на плочки и подови материали е едно от най-приятните занимания за всеки, който си прави ремонт в своя дом или бизнес обект. Именно пода и стените са първото нещо, което прави впечатление при посещението във всеки дом или търговско помещение. Ето защо е много важно при лепенето и монтажът на такъв вид настилки качеството на изработка да е изключително добро.

Монтаж на гипсокартонови конструкции, окачени и растерни тавани (сухо строителстов)

В практикат съществуват два начина за монтаж на гипсокартонмонтаж на гипсокартон на конструкция и монтаж на гипсокартон чрез лепене. Вървият вариант се използва не само за изграждане на вътрешни декорации и прегради, но и за осигуряването на вътрешната изолация на помещението чрез полагане на изолираща вата и други изолационни материали във вътрешността на конструкцията.
При монтаж на гипсокартон на метална конструкция е важен наборът от инструменти и техниката, при която ще се извърши той.

Ще разгледаме три начина за монтаж на гипсокартон на конструкция: предстенна обшивка, таван и преградна стена.

  1. Проектираме и изграждаме тавани и стени от гипсокартон с двойна или единична скара, вграждане на скрити осветления и монтаж на токоизправители, куфари и фигури.

При този вид монтаж на гипсокартон веднага от наименованието става ясно, че монтажът ще се извърши върху стена. В този сличай се изработва и монтира метална конструкция от профили, на които ще се монтират гипсокартоновите плочи.

2. Монтаж на гипсокартон на таван – окачен таван.

3. Прегеадбни стени от гипсокартон

Гипсокартонови плоскости се предлагат в различни разновидности – дебелина и според приложението си като обикновен гипсокартон (използва се за окачени тавани, вътрешни конструкции и преградни стени), водоустойчив гипсокартон и огнеопорен гипсокартон.

Видната страна на гипсокартона е в 90% от случаите е баля, за да се използва възможността за боядисване в избран цвят на интериорния проект.

Като вид материал гипсокартонът има редица положителни качества – влагоустойчивост, шумоизолация, термоизолаци и не на последно място – устойчивост на високи температури и пожари.

Предимства на гипсокартона при сухото строителство

Монтажът на гипсокартон при ремонти с методи – т. наречени “сухп строитвлсво намира определено приложение”. Не случайно той се използва за монтажни дейности в най-различни помещения, където трябва да се изградят нови стени, скрити инсталации на елементи, скрити осветления, окачени равани, декорации, а също и когато се търси ефектът на вътрешни шумо и термо излоции. Едни от най-съществените качества на гипсокартона в строително-ремонтните дейсности са:

  • Гиспоакртонът е гладък и равен;

Това е много полезно и е едно от най-добрите качества на гипсокартона, защото след монтажът мъ не се изисква никакво шлайфане или изправяне на повърхността и моментално може да се пристъпу към шпакловане, боядисване или лепене на плочки и всякакви видове плоскости;

  • Гипсокартонът се предлага в различни конфигурации като дебелина и като функционалност на материала. В този смисъл има стандартен, звукоизолиращ, термоизолационен гипсокартон.
  • Сравнително евтина инсталация без много остатъци.
  • Можете да окачите рафтове и рамки на гипсокартон
  • Възможност за направа на декоративни фигури от гипсокартон.

Разновидности на гипсокартона

Предлагат се три вида гипсокартон, които се различават според техните качества, дебелина и приложение. Обикновеният гипсокартон е подходящ за повече приложения, докато останалите варианти намират приложение при такива обстоятелства, които изискват неговото използване. Такива случаи могат да бъдат – търсенен на влагоустойчивост (при баня например) и пожароустойчивост (обикновенно се използва в търговски и индустриални помещения).

Стандартният гипсокартон е с дебелина ,ежду 9,5 и 12,5 мм. Той намира приложние за стени, които нямат специални изисквания, за окачени тавани, за преградни стени, архитехтурни изделия, скрио осветление и най-разнообразни конструкции с нестандартна геометрия.

Огнеупорен гипсокартон – още наричан “Перлит”. Намира приложение и се използва често за стени и тавани, които помещения изискват огнеупорна устойчивост. Тези модели се смесват с фибро нишки, които подсилват структурната цялост на гипсокартона, така че да издържа на пожар.

Удароустойчив гипсокартон – използва се в помещения и зони където има засилен трафик и възможност за повреждане на стените. Намира особено приложение в търговски обекти, подземни гаражи и де. Материалът е подсилен с фибро нишки, но с по-тънък лист, за да се предотвратят повреди.

Влагоустойчив гипсокартон – използва се в бани, мазета, гаражи и други зони, които са податливи на влага. Водоустойчива зелена хартия обикновено покрива гипсовата сърцевина.

Звукоизолиращ гипсокартон – намира приложения в помещения и зони, в които се търси шумооизолираност. В материала са смесени вискозоеластични полимери. Тези полимери превръщат звуковата енергия в топлинна.

Специален гипсокартон устойчив с оловни частици, който се използва в помещения изложени на рентгенови лъчи или в зони с радиационно лъчение.

Гъвкав гипсокартон – той се използва за специални инсталации в ниши, обли или  извити архитектурни части.

Син гипсокартон – използва се за основа на фурнирна мазилка, която има специфичен цвят и така се създава специфичен външен вид.

Монтаж на гипсокартон: последователни стъпки

Монтажът на гипсокартон се прави в различни помещения, в зависимост от предназначението му, то са свойствата и видове гипсокартон, които описахме по-горе. Майсторът монтажник на гипсокартон предварително изготвя план и калкулира според размера на помещението и спецификата на проекта, колко листове гипсокартон ше са нужни.

  1. Рязане на гипсокартоновите листове

Рязането на листовете се извършва посредством специлаен нож или трион за гипсокартон, като предварително с молив се маркира линията на рязане.

  1. Монтажът на гипсокартона

Както написахме в горните редове има два начина за монтаж на гипсокартон – лепене върху повърхност или прикрепяне на листове към предварително и зградени конструкции. Във вторият случай гипсокартонът се прикрепя с видии за гипсокартон към дървените или металните шпилки. Трябва да окачите листовете хоризонтално, когато работите с дървени шпилки, докато металните щифтове работят по-добре при вертикални инсталации. Това е така, защото дървените шипове са по-склонни да се деформират и отклоняват с течение на времето.

  1. Довършителни работи

В зависимост от избрания вид гипсокартон има довършителни работи по слепване, закрепване, дооформяне или каквото друго се налага, за да бъде монтажът завършен, устойчив и надежден, и естествено функционален.

Изработка на кухня

Кухнята има особено значение във всеки дом. Първо – всяка една домакиня желае кухненският й кът и мястото за приготвяне на семейната храна да е особено удобен, функционален и с красив дизайн. И второ от стила на кухненското обзавеждане зависи крайната визия и цената на всяко едно жилище.

Изграждането на една съвременна кухня е вид ремонт, който се смята за довършителен, тоест кухненската мебелировка може да бъде монтирана по всяко едно време, след като работата по основния ремонт и довършителните процеси са приключили.

За направата на една кухня са нужни няколко поетапни стъпки:

  • Проектиране и дизайн на кухня по поръчка. В този случай клиента търси услугите на фирма, която има готови решения за дизайн на кухни или прибягва до услугите на майстор на кухни, който ще даде предложения и насоки. В почти всички случаи майсторите, които се занимават с монтажи на кухни купуват материали от един или повече магазини за кухнеснка мебелиеровка, и са запознати със целият продуктов асортимент на съответните търговци. Една съвременна кухня включва – конструкция, плотове и гърбове, обков и дръжки, вратички, мивки и смесители, електроуреди, декоративни елементи, led осветление.
  • Изграждане на конструкцията. От вас зависи дали новата ви куня ще е поръчкова или ще изберете готова от определен магазин. При готовите кухни се прибягва едиснствено до сглобяване, а при поръчковите кухни се правят най-различни комбинации на материалите за направата й;

Топлоизолация

Технология за монтаж на външана топлоизолация

Външната топлоизолация налага използването си не само при саниране на стари гради като панелени блокове например, но и при ново строителство. Ако искаме да ни бъде топло и уютно в нашите домове прибягваме до услугиите на фирми, които рпедлагат такъв вид ремонтни услуги. Дали ще се използва алпинистки метод или фасадните, изолационни плочи ще се лепят посредством скеле всичко това зависи от височината и спецификата на самата сграда.

Почистване на основата

Задължително условие е преди полагането на топлоизолационни плочи основата да бъде старателно почистена от похабени мазилки например, прах, мръсотия и др. наслагвания, които биха били пречка за стабилното залепване на изолационните плоскости за повърхността. Най-добрият подход, който може да се приложи за почистване е с пароструйки (вода под налягане), но такъв вид вариант е удобен само в случаите на ниско строителство. В други случаи се използват машини за шлайфоване, а при повърхостни с натрупана плесен и мъх повърхността се обработва биоцидни средства.

Също така се правят тестове за стабилността на основата чрез почукване с чук и там където визуално се получава пропукване или звукът при ударите звучи като кухо място се изкъртва, за да може в засегнатите части да се изичстят и на тяхно място да се положат мазилки, които да заздравят и изравнят повърхността.

Като следващ етап е нанасянаето върху фасадата на заздравяващ грунд, благодарение на който ще се получи идеално свързване на лепилото за плочите към фасадната повърхност.

Преди основното лепене на плочите се правят тестове на здравината на повърхността, като се залепят наколко плочи и се оставят 2-3 дни. След тези 2-3 дни се прави опит за отлепянето им – ако си стоят здраво на местата значи повърхостта е идеална за монтаж на топлоизолацията. Важен момент и задилжително условие преди лепенето на плочите е в основата да се монтират нивелиращи шини. които да дадат равнището за по-нататъшното лепене на плочите.

Довършително-ремонтни дейности

Всеки един съвремен ремонт включва определени дейности от началото до краят му. Довършителните дейности са последният етап преди влизане в имотът.

Довършителните работи придават крайният вид на вашият дом, д и имат за цел да прикрият или отстранят всички дефекти и остатъци от съвкупния, строителен процес, при което да се достигне до крайния облик. Довършителните работи се правят почти едновременно, като при тях също се спазва определена последователност.

В някои случаи даже клиента и собственик на своя дом по всякакви причини след края на ремонта да реши, че нещо не се е получило както е желал и иска да се извършат определени промени по дизайна. От което следват довълнителни разходи и време преди финала. Това е така, защото визуално дизайна по проекта и нагледният вид в някои случаи се открояват определени разлики, а и по време на ремонта много хора не се интересуват и не правят никакви посещения. Все пак картинката на монитора е съвсем друга в сравнение с крайният резултат. Също причините са и пребързаност и грешно планиране на ремонта. В такива случаи се прави коригиране на декоративните мазилки и цветовете. Също срещано явление е коригиране на ел. инсталацията като се правят допълнителни преработки с инсталиране на допълнителни контакти, ключове и осветителни тела.

В следващите редове ще поговорим за довършителните ремонти, какво представляват и какъв е крайният резултат след тях.

Шпакловане на стени и тавани

Шпакловката на стени и тавани изграе съществена разлика за имиджа на всеки апартамент. За направат им се използват правилните шпакловъчни смеси, вие имате възможност да придадете желания ефект на външния вид на помещенията и чрез декоратични мазилки. Но за мазилките малко по-късно.

Преди да се започне със шпакловата е невъзможно да са приключили другите процеси. Това са грубите процерси – изграждане на стени, замазки, ВиК, Електроиснталацията, монтажът на алуминиеви и PVC врати, прозорци, монтаж на гипсокартон, зидарии и др.

Мазилки

Мазилките са вид шпакловане или т.нар “надраскване” при шпакловане. Този метод се използва ако искаме да направим декоративна мазилка. На пазара има най-различни смеси за декоративни мазилки, например “венецианска мазилка” и мн. др, които в момента не е нужно да изброяваме.

Следващото действие е боядисването

Цветовете, които ще подберете за решаващият облик на дедвижимият Ви имот са от решаващо значение за облика му. Изборът на цветове е неизчерпаем, има толкова много варианти и нююнси, че на моменти се чудим какво е най-подходящо да изберем, да не говорим, че съчетаването на цветовете е толко труден процес, колкото и самият основен ремонт. Но все пак това е избор на всеки според вкуса му.

След приключване на боята започва финалното оформление. Монтаж на паркет (ламинат, масив), монтаж на интериорни врати и первази, слагане на капаците на ключове и контакти, монтаж на осветителни тела, дори и монтажът на новата Ви кухня може да се извърши след боядисването.

Обобщение

В написаното до момента разяснихме как е правилно да се направи основен ремонт на недвижим имот и какви са последователните стъпки за осъществяването му. В общи линии какво за основния ремонт на апартамент.

Както писахме до сега основният ремонт в апартамента не значи само ремонт на всички помещения, тераси, балкони, но засяга и цялата функционалност и логика на вътрешната и външна среда, в часност ВиК и електрическите инсталации, монтажът на осветление, огледала, външани и вътрешна изолация, смяна на настилки и облицовки по, боядисване, саниране. Всичко това изисква много голям професионализъм при планирането, осигуряването на материалите и изпълнението.

Нашият екип от квалифицирани професионалисти, извършваме всички ремонтни дейности, така че един основен ремонт на апартамент да се изпълни последователно и качествено, със спазването на срока за изпълнение и вписване в бюджета.

Последователност на ремонтните дейности

Ремонтът на недвижим имот, независимо дали става въпрос за малък апартамент или триетажна, семейна къща е трудна дейност, изискваща влагане на огромен финансов ресурс, време и внимателно планиране. Отделен въпрос е дали ще се намерят подходящи майстори за ремонти, които да извършат всяка една дейност от ремонта. Ремонтните дейности включват голям брой строително-ремонтни услуги, които при извършването им са със строго определена последователност. Не можем да извършим мазилки на помещенията ако преди това не сме изградили електро и ВиК инсталациите, както и определени зидарии, вътрешни и външни стени и т.н.

Къртене на вътрешните и външни части на стара сграда

Този процес от една страна не зависи само от вида на имота (новопостроен или стар), защото дори и при ново строителство, макар и в редки случаи се налага къртене на бетон, тъхли, гипсокартон и др. поради различни причини. Една от тях например е в много редки случаи като например по време на строителните дейности на сградата (грубия строеж, и кофражите) не са предвидени главните тръби на ВиК инсталацията – главните шрангове, водоснабдяване и тръбите за отходните води. Това е много груба грешка или от страна на строителите или от страна на клиента-собственик на сградата.

Имали сме случай, при който при оглед на триетажна къща при строителството на втория и третия етаж, които се явяват надстройки на стара къща не са изградени никакви ВиК тръби и щрангове. Това наложи голямо къртенен на бетон и тухли, което за клиента са допълнителни и не малки разходи. А това можеше да се избегне много лесно, както сами разбирате.

От друга страна ако говорим за къртене и реконструкция на вътрешните части на стара сграда къртенето е обичаен процес. В този ред на мисли ако направим една равносметка ще разберем, че колкото и неприяте и мръсен процес да е след къртенето се поставят основите на новото.

! Важно

Преди всеки ремонт направете подробен план на ВиК и Ел. инсталациите, като се съобразите с това как ще изглежда крайният вид, както и разположението на мебелите, за да може електротехниците и водопроводчиците да разположат всички контакли, ключове, осветление, тръби и т.н. на правилните места.

Последователен ремонт на апартамент – обобщение?

  1. Началото на ремонта при стари имоти винаги трябва да стартира с къртене, чистене, демонтаж на санитария, дограми, врати в баня и тоалетна, мивки, тоалетни чинии, душове, огледала, къртене на плочки, стари замазки и мазилки, извозване на отпадъците на сметището.
  2. Следва подмяна на ел. инсталацията, ВиК, стари водопреносни тръби, при необходимост прокарване на кабели за Интернет, СОТ, кабелна телевизия и др.
  3. После идва полагане на замазки, хидроизолация на балкони, мазилки, шпакловки, измазване на мокрите помещения.
  4. В много случаи се залепва влагоустойчив гипсокартон. Ако са предвидени окачени тавани се пристъпва към изработването им.
  5. Полага се хидроизолация в банята, поставя се хидроизолационна лента, монтират се душ системи и т.н.
  6. Лепят се плочките, шлайфат се стени и тавани, след като са напълно изсъхнали.
  7. Ако върху замазката ще се поставя ламиниран или естествен паркет, замазката трябва да съхне седмица-две, преди полагането на такива или подобни подови настилки, това зависи от дебелината на замазката, влажноста и околната температура.
  8. На следващ етап от ремонта се грундират стени и тавани, фугират се плочките, боядисват се помещенията.
  9. Монтират се аксесоари и уреди в бани и тоалетни, кухненските шкафове.
  10. Монтират се интериорните врати, кухненските шкафове, уредите за вграждане.
  11. Инсталират се електрически ключове, контакти, осветителни тела.

Полезни практически съвети за ремонт на апартамент

Добре е да се знае предварително размерът на касите на новите врати, да се коригира светлият отвор, ако е необходимо светлият отвор трябва да бъде по-голям от касата с около 1 до 3 см за да може да се постави монтажна пяна.

Входната врата трябва да се съобрази с нивото на новата замазка и подово покритие и особено ако вратата се отваря навътре.

Следва отстраняване на найлони, лепенки от дограми, почистване на помещенията.

Желателно е коридорът да се довърши след като са готови останалите помещения тъй като при внасяне на материали и изнасяне на инструменти има вероятност да се повреди пода и да се наранят стените на коридора.

Ако в едно помещение подът е с плочки, то първо се подготвят тавана и стените до боя, след това се залепват плочките и цокъла на пода.

Фугират се плочките, застила се с найлони се боядисват тавана и стените.

Но ако подът е с подов ламиниран или естествен паркет, тогава първо се боядисват тавана и стените и после се поставя паркета и первазите.

Измамно ниски оферти за строителни ремонти от фалшиви майстори

В резултат на опита, който имаме, да поправям некачествени ремонти, при които майсторите – за да направят всичко на най-ниска цена – буквално са “си оставили ръцете”, както и от много споделени разговори с колеги – други опитни и съвестни майстори или препатили клиенти, мога да споделя, че наемането на евтини фалшиви майстори и използването на евтини материали на пръв поглед е икономично, но със сигурност Ви води скоро до нови, много по-сериозни разходи и понякога много трудно решими проблеми със строителни ремонти.

След приключване на ремонта, направен от фалшиви майстори и с евтини некачествени материали възникват проблеми като криви тавани и стени, грапави участъци от лошо шлайфани повърхности, възможно е и често се напукат шпакловките.

С евтин латекс не може да се постигне гладкост на стени и тавани!

С евтин и некачествен ремонт рискувате да се отлепят некачествени или неправилно залепени плочки, криво залепени или с лошо напаснати фуги. Това се поправя само с къртене и правилно залепване на нови качествени плочки.

Ако плочките не са измити добре от фугиращата смес се налага допълнително почистване и използване на скъпо струващи препарати.

Ето защо, моят съвет към хората, които започват ремонт на своите жилища, е да използват препоръчани и качествени майстори и материали, защото само по такъв начин разходите ще се превърнат в инвестиция, която повишава не само комфорта, но и цената на жилището.

С избора на коректен и опитен майстор или фирма за строителни ремонти ще избегнете неприятната съдба да попаднете в спирала на множество ремонти на ремонта, които в краен резултат надвишават многократно първоначално планираната цена и водят до изключително много загубено време, дискомфорт и неприятности.

Как да изберем правилна цена за ремонт на апартамент

Ако разполагате с ограничен бюджет, то правилният въпрос не е: “Колко ще струва ремонтът на моя апартамент (офис, къща или друг имот)”, а “Кои са най-важните и неотложни ремонти, които препоръчвате да се направят в рамките на средствата, с които разполагам”?

При такъв въпрос ще Ви дадем препоръка за технически приоритетните и най-важни ремонти на разумна възможно най-ниска цена, но за истински качествен ремонт – според бюджета, който имате.

Тъй като строителните ремонти не се правят в произволен ред, а в технологически правилна последователност, следва да започнете с това, което правилата на строителството изискват. Ние ще Ви помогнем да направите правилен избор.

Ще Ви дадем препоръки, план и последователност за извършване, както и предварителна оценка за следващи разходи за следващи ремонти в апартамента, които могат да се отложат за бъдеще време, когато ще разполагате с допълнителни средства.

И ще направим възложените ни ремонти така, че с радост да ни потърсите и за останалата част от ремонта, когато сте готови.

Разбира се, най-добре е всичко да се направи едновременно. Стига да разполагате с всички необходими средства за качествен цялостен ремонт.

Но от опит знам, че пълен и цялостен, качествен ремонт не е по възможностите на всички, особено в днешното време на здравни и икономически кризи, когато мнозина губят работата си или имат намалени доходи, а бизнесите – свит пазар и намалени приходи.

Ето защо предлагам при ограничен бюджет да направите частичен ремонт на най-важното и неотложното, но задължително да е направено качествено.

Защото качественият строителен ремонт е освен повишен комфорт също така и правилна инвестиция!

Спестяването чрез ремонт на недвижими имоти е една от най-сигурните инвестиции и начин да запазите парите си във времето. Но за да инвестирате правилно без да губите вложените средства е необходимо да правите само качествени ремонти на Вашите апартаменти, жилища, вили или други недвижими имоти!

Основен ремонт на апартамент последователност

За да се справим най-ефективно с ремонта, ние планираме всяка стъпка. Липсата на план може да доведе до грешки, но и до значително увеличение на времето и разходите за труд. Затова ви предлагаме нашата последователност при извършване на основия ремонт:

Етап 1: „Мръсната“ работа

Първо трябва да се свърши най-мръсната работа. Това включва премахване на стари покрития, оборудване, стари мебели, остарели свързващи системи, премахване всички безполезни неща, които ще пречат на ремонта. Изхвърляне според законовите разпоредби на отломките следствие на грубата работа.

Етап 2: Почистване и подготовка за ремонт

След като свършим грубата работа, почистваме повърхностите в помещенията с цел да ги подготвим за предстоящия ремонт. При необходимост на този етап се извършва подмяна на прозорци и врати. След това те се изолират по подходящия начин. Нашата бригада за ремонт на апартамент решава този въпрос според ситуацията.

Етап 3: Изравняване на пода

На този етап подова замазка и нейното подравняване. В допълнение към изравняването на пода, обект на такава дейност са тавана и стените. В почти всички стари апартаменти има повърхностни неравности и дефекти, които трябва да бъдат коригирани.

Етап 4: Окабеляване и тръбопроводи

Ако старите инсталации за водоподаване, електичество и отопление са премахнте, време е да се направи ново окабеляване и разпределяне на тръбопроводните системи. Тази стъпка е изключително важна, защото от качеството на изграждането на комуникациите ще зависи от комфорта и безопасността на дома.

Етап 5: Груб завършек

Това е етапът на завършване, по време на който се извършва шпакловка на тавани, стени и подготовка на повърхности за довършителни работи, както и възможна изолация на апартамент или ремонт на прозорци и врати.

Етап 6: Довършителни работи

Довършителни работи също ще са дело на нашите майстори за ремонт на апартамент. Това етапът на завършване на настилките и облицовки, боядисване, тапети. Също така се извършва монтаж на декоративни елементи, на осветителни тела.

Извършвайки всичките дейности на етапи, в съответствие с проект за ремонт на апартамент, ние спестяваме време, пари и разходи за труд. Усилията обаче си заслужават.

Колко излиза основен ремонт на апартамент?

Една от основните задачи при формирането на плана за основен ремонт в апартамент е оценката на разходите и определянето на бюджета. Те са пряко зависими от много фактори: квадратурата на апартамента, цената на материалите, цената на труда, процент за непредвидени разходи. С други думи, необходимо е да се знае размера на фианансовите ресурси, необходими за неговото изпълнение, както в краткосрочен, така и в дългосрочен план.

Ние от Диас Билд ще се преговаярме за ремонт на апартамент цени според пазарната стойност към дадения момент. Вашата мотивация е, че инвестицията, която ще направите в основния ремонт, ще доведе до създаването на перфектния апартамент, в който винаги сте искали да живеете.

Планов ремонт

Мечтаете да имате по-функционален и стилен апартамент! Подготвили сте бюджет за ремонт? Ако ви се случва за първи път, главата може да ви се върти от всички възможности за дизайн и обновяване, които съществуват. Плановият ремонт може да е основен и да включва цялостно обновяване на апартамента, но може да е частичен, да засяга само банята, или кухнята, или няколко стаи, може да засяга ремонт на външна част или да е свързан с конкретна услуга, например боядисване на всяка една стая.

Няма защо да се притеснявате! Ние идваме при вас с контролен списък за планиране, проектиране и ремонт на апартаменти. Първо ще разговаряме и ще чуем важите мисли и желания, за апартамента, в който искате да живеете. След това ще направим оглед на място и най-накрая ще направим план за работа. Ще ви информираме с какво трябва да се подготвите и ще ви запознаем с всички бизнес аспекти, преди да започне същинското изпълнение.

Спешен ремонт

За да защитите имуществото и да намалите риска от скъпи щети, от решаващо значение е да сте информирани и подготвени, и да знаете кога е време да направите даден ремонт.

Аварийният, спешният ремонт е предизвикан от ситуация, в която, ако не реагирате незабавно, това може да има последствия за здравето ви или да причини сериозни щети на имущество. Ето защо, можете да разчитате на нас. Обадете ни се и ние ще   реагираме бързо и адекватно, и нашият екип от професионалисти ще успее да се справи с проблема.

Козметичен ремонт на апартамент

Вечният проблем, който притеснява собствениците на апартаменти, е как да направите удобно жилищно пространство с приличен външен вид, без да харчат огромна сума пари. Всеки, който някога е правил основен ремонт, знае как това опустошава семейния бюджет. Така че, преди да вземете решение за такава важна стъпка, е необходимо да започнете да оценявате ситуацията. Обърнете внимание на цялостното състояние на апартамента. Сигурни ли сте, че наистина е необходимо да  го преобразите напълно?

Цени за ремонт на апартамент

В един апартамент може да се приложат множество ремонтни услуги. Повечето от тях са определени с ценоразпис, така че когато имате нужда от конкретна ремонтна намеса, можете сами да пресметнете колко ще струва на база предложение цени за квадратен метър или за единична цена.

Основен ремонт на баня

Основен ремонт на баня и тоалетна

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *